Ugen på DetailWatch: Stærke regnskaber, nye navne og webhandel som trussel – og løsning

Endnu en uge går på hæld, og den danske detailbranche har igen bidraget med store historier i de seneste dage. Her haft vi samlet højdepunkterne, så du er opdateret på de store linjer fra ugens løb.
Foto: Jan Bjarke Mindegaard / Watch Medier
Foto: Jan Bjarke Mindegaard / Watch Medier

I den forgangne uge har krigen i Ukraine fortsat været det altoverskyggende tema både herhjemme og i udlandet. Tirsdag meldte Jysk eksempelvis ud, at selskabet nu også lukker sine butikker i Belarus, og i løbet af ugen har Ecco flere gange fået kritik for at fortsætte sine aktiviteter i Rusland.

På den hjemlige detailscene var en af de store personnyheder, at Michael Løve stopper som adm. direktør i Netto og i stedet skifter til jobbet som topchef i benzin- og energiselskabet OK. Han overlader roret i dagligvarekæden til 39-årige Braw Bakir, der har arbejdet i Netto i 23 år.

DetailWatch har i løbet af ugen været rundt i mange afkroge af detailbranchen herhjemme, og her har vi udvalgt tre af de vigtigste historier, du kan nyde i din weekend. God læselyst.

1.”Det har i høj grad skabt øget onlinesalg for vores butikker”

Foto: PR
Foto: PR

I denne uge fortsatte vi vores tema om bymidterne i de danske kommuner. Mandag dykkede vi ned i, hvordan onlinehandlen både truer butikslivet rundt i handelsbyerne i Danmark, men samtidig også giver de mindre butikker muligheder – hvilket blandt andet har udmøntet sig i succeshistorier i Ringkøbing.

Tirsdag meldte indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) sig også på banen i debatten om de pressede bymidter, da han overfor DetailWatch gjorde det klart, at det ikke er nogen enkel opgave at undgå butiksdød rundt i landet. ”Vi er villige til at tage nye initiativer, hvis interessenterne har flere gode forslag,” lød det fra ministeren.

Stigende onlinehandel truer butikslivet i bymidterne – men kan også være redningen

Kaare Dybvad: ”Ikke nogen enkel opgave at få liv i bymidterne igen”

2. ”Jeg fylder ad helvede til når jeg kommer ind i et lokale”

Foto: MAGNUS MØLLER
Foto: MAGNUS MØLLER

En profil, man ikke kan undgå at støde ind i på den danske detailscene, er Niels Ralund. Han er i dag e-handelsdirektør i Dansk Erhverv, men inden han satte sig på den post, var han forretningsmand og iværksætter i flere årtier. I 1990’erne var han tæt på at blive milliardær, men i 2015 mistede han alt, hvad han ejede. I portrættet af Niels Ralund kan du komme helt tæt på Niels Ralund, der som 59-årig skulle bygge både sig selv og sin karriere op igen.

”Jeg fylder ad helvede til når jeg kommer ind i et lokale”

3.”2022 bliver et år hvor vi skal styrke fundamentet i virksomheden”

Foto: Cykelgear/PR
Foto: Cykelgear/PR

Den nordjyske webshop Cykelgear kom ud af 2021 med et nyt tocifret millionoverskud på bundlinjen. Øgede omkostninger og investeringer betød dog, at resultatet skrumpede en smule i forhold til året før for netbutikken, der sidste år blev solgt til den hollandske kapitalfond Foreman Capitas. I samme forbindelse har brødrende bag iværksættervirksomheden trukket sig et skridt tilbage og hyret ny topchef, der nu skal løfte ambitioner om skalering til Norden og – på sigt – internationale markeder.

Dansk netbutik vil vokse internationalt efter opkøb og nyt tocifret millionoverskud

”Vi har en bestemt stil og et bestemt univers”

Foto: Crās
Foto: Crās

Og mens vi er ved regnskabsresultaterne, så fortalte vi torsdag om det danske tøjmærke Crās, der er stiftet af Christiane Hagger og Anne Charlotte Lembye. Selskabet, som kun har to år på bagen, landede i 2021 et overskud på 2,8 mio. kr. Stifterne kunne også fortælle, at 2022 allerede ”tegner enormt positivt.”

Farvestrålende tøjmærke tyvedobler resultatet

Andre tophistorier fra DetailWatch i ugen:

Bestseller på kompleks klimarejse: ”Svært” at sige hvornår samlet aftryk kan mindskes

Efter lukning i Rusland: Nu lukker Jysk-butikkerne også i Belarus

Detailkæmper glæder sig over grønne produktkrav – men ser også faldgruber

Bang & Olufsens digitale salg stiger – Amazon, JD og Tmall er trækheste

Koncern bag elektronikkæder har rekordhøj omsætning

Ny Netto-direktør: Nogle butiksledere skal have mere frihed

Modefirma om opkøber-interesse: ”Vi bruger dem til at have nogle links ude til fremtiden”

Har du tips eller input til redaktionen, så skriv til os på: redaktion@detailwatch.dk eller kontakt os her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også