DetailWatch

Ny Netto-direktør: Nogle butiksledere skal have mere frihed

Selvom Netto som udgangspunkt går efter ensartede butikker, så skal den enkelte butiksleder også have rum til at bryde konceptet, siger kædens nye danske topchef Braw Bakir.

Braw Bakir indledte sin karriere i Netto som 14-årig og har senest været salgsdirektør. Mandag blev han ny landedirektør for kæden i Danmark. | Foto: PR/Salling Group

Lidt mere lokalt spillerum og lidt mindre topstyring. Det er en del af den tilgangen, Nettos nye topchef i Danmark Braw Bakir har til jobbet, fortæller han til Retailnews.

”Vi sigter mod at have ensartede butikker, men vil også give plads til, at man som butikschef kan bryde konceptet i ny og næ, hvis det giver mening lokalt. For eksempel ved at afsætte et større område i butikken til økologi, hvis det sælger godt. Nogle butiksledere skal have lidt friere tøjler,” siger Braw Bakir, der samtidig lægger vægt på, at jagten på en god bundlinje ikke kan stå alene, men skal gå hånd i hånd med jagten på et godt image og et godt miljø for medarbejdere og kunder.

Braw Bakir tiltrådte mandag og afløste Michael Løve, der har meldt sin afgang efter fem år i stillingen. Michael Løve er i stedet blevet ansat som ny adm. direktør energiselskabet OK, der har Coop-koncernen i ejerkredsen.

39-årige Braw Bakir kommer fra en stilling som salgsdirektør i Netto. Han er efterhånden en veteran i Salling Group-regi, da han har arbejdet 12 år i butik og herefter 11 år som ansvarlig for drift og salg først i distrikt, derefter en region og senest for hele landet.

”Braw kender ikke bare forretningen. Han er Netto helt ind i marven og har fuldstændig styr på, hvad det kræver at drive en succesfuld discountkæde som Netto. Men det vigtigste er, at han er en rigtig dygtig og inspirerende leder, der i den grad er i øjenhøjde med både kunder og kolleger. Braw har en anerkendende ledelsesstil, hvor han udviser stor respekt for den enkelte kollega, og så kan han virkelig skabe energi og begejstring. Han er en udpræget holdspiller, der besidder en intuitiv forståelse af, hvad der skal til for at få hele holdet til lykkes sammen, og så er han ikke bange for at gå foran – også når det er svært,” udtalte Per Bank, der er adm. direktør for Salling Group, i forbindelse med udnævnelsen.

Med skiftet skal Braw Bakir stå i spidsen for 15.000 kollegaer og mere end 500 butikker på det danske marked.

Salling Group vil erobre en tredjedel af onlinemarked – men ser ikke overskud foreløbig

Netto får ny topchef i Danmark

Mere fra DetailWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs