Dansk legetøjsfirma fortsatte stærk vækst men venter fald i år

Danske Maki, der er blandt Nordens førende legetøjsgrossister, øgede bundlinjen med 13 mio. kr. sidste år, men inflation får topchef til at vente et fald i 2022.
Maki forhandler bl.a. Barbie-dukker, her i skikkelse af primatologen Jane Goodall. | Foto: Jane Goodall Institute/VIA REUTERS / X80001
Maki forhandler bl.a. Barbie-dukker, her i skikkelse af primatologen Jane Goodall. | Foto: Jane Goodall Institute/VIA REUTERS / X80001

Legetøjsdistributøren Maki, der har kapitalfonden Capidea som største aktionær, er vokset markant gennem coronakrisen. Også i 2021 steg både top- og bundlinjen, fortæller adm. direktør Michael Jensen til Børsen.

Resultatet hos legetøjsgrossisten er mere præcist steget fra knap 53 mio. kr. i 2020 til næsten 66 mio. kr. sidste år, viser regnskabet. Også selskabets bruttofortjeneste er vokset fra 99 mio. kr. til 119 mio. kr. i 2021.

Væksten i salget er fortsat i år, siger Michael Jensen til Børsen, om end den er taget lidt af, og han regner med et fald på bundlinjen i 2022.

“I år kan vi godt mærke, at væksten bøjer af. Vores vækst er på lidt mere end inflationen, så vi regner med en lille vækst målt i kroner og et resultat efter skat på 50-60 mio. kr., fordi marginerne er under pres,” siger Michael Jensen.

Det vil med andre ord betyde et fald på mellem 6-16 mio. kr.

Bestiller i god tid

Legetøjs-direktøren oplever, at der er kommet mere styr på forsyningssituationen, men dette skyldes også, at Maki i dag bestiller varer hjem i dobbelt så god tid - et helt år i forvejen, særligt for legetøj med chip i.

Maki distribuerer legetøj til mere end 5.000 butikker og webshops i hele Norden, med mere end 60 brands som Disney, Gurli Gris, Paw Patrol, Barbie, Hama, Fortnite og DR i sortimentet.

Det globale legetøjsmarked har under coronakrisen oplevet den største vækst i 10 år, skriver Børsen med henvisning til NDP Groups seneste årsrapport.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også