Nike er hårdt ramt af forsyningsproblemer, Ukraine og inflation

Nikes store eksponering i det russiske og ukrainske marked forventes at få en markant indvirkning på det kommende regnskab.
Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS / X03345
Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS / X03345
AF MARKETWIRE

Aktien i Nike er på vej mod sit største kvartalsmæssige kursfald siden 2008, da sportstøjskoncernen er ramt af tre udfordringer.

Aktien er siden årets start faldet med 23 pct., hvilket er dobbelt så meget som branchefællerne i sektoren for cyklisk forbrug i S&P 500-indekset.

Nike er udfordret af inflationen, der ligger på sit højeste i USA i fire årtier, og som presser inputpriserne op, mens forbrugerne rammes på pengepungen. Samtidig

Desuden er sportstøjskæmpen udfordret af forstyrrelser i sine forsyningskæder, som medfører mindre produktion og forsinkelser i transporten af varer, ligesom koncernen har en relativt stor eksponering til markederne i Rusland og Ukraine.

Nike kommer med kvartalsregnskab mandag efter markedets lukning.

"Det er usandsynligt, at regnskabet for tredje kvartal vil skabe klarhed omkring disse udfordringer, hvilket vil forsinke nogen form for revurdering frem mod næste kvartalsrapport i juni eller senere," vurderer analytiker Kimberley Greenberger i Morgan Stanley.

Rusland overvejer at tillade parallelimport af varemærker der har stoppet deres salg 

Enkelte Nike-butikker i Rusland åbne trods melding om lukning 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også