DetailWatch

Virksomheders fortsatte aktiviteter mødes af kritiske røster fra politisk hold

Både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti mener, at det er ærgerligt, at nogle virksomheder fortsætter sine aktiviteter i Rusland.

5. marts blev der demonstreret i Københavns gader mod Ruslands invasion af Ukraine. | Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson

Det ville være klædeligt for Carlsberg og Rockwool at skrue ned for aktiviteterne i Rusland som følge af landets invasion af Ukraine, mener både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, skriver Finans.

Der er ærgerligt, lyder det fra René Christensen, politisk næstformand i Dansk Folkeparti, mens Socialdemokratiets erhvervsordfører, Orla Hav, siger, at der kan komme yderligere politiske tiltag.

”Det er klart, at vi kan komme i en situation, hvor der kommer et pres fra det politiske, der hedder, at nu bliver vi nødt til at gå til det næste niveau for pression i forhold til russerne,” siger Orla Hav, der henviser til, at sanktioner typisk kan strammes i trin.

Onsdag aften oplyser Carlsberg i en pressemeddelelse, at bryggerikoncernen stopper for salg og produktion af Carlsberg-øl i Rusland, men vil dog fortsætte produktionen på Baltika-bryggeriet i landet på grund af et ønske om at støtte de ansatte, skriver Børsen.

Rockwool har valgt at fortsætte produktionen på sine fire fabrikker i Rusland.

Rusland truer med at tage nøglerne til udenlandske fabrikker

Krigen i Ukraine presser etik-agenda til tops i detail-direktioner

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs