LVMH leverer solidt første halvår

Specifikt i andet kvartal leverede LVMH også en stærkere organisk vækst i næsten alle hovedkategorierne.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
AF MARKETWIRE

Den franske luksusvarekæmpe LVMH kom stærkt gennem sit første halvår med en bedre end ventet salgsudvikling.

Omsætningen steg med 28 pct. til 36,73 mia. euro mod ventede 35,36 mia. euro, ifølge Bloomberg News.

På baggrund af den flotte salgsudvikling landede driftsoverskuddet på 10,24 mia. dollar, hvilket var en fremgang på 34 pct., mens analytikernes bud på forkant var 9,51 mia. euro.

”LVMH har haft en fremragende start på året, som alle vores forretningsgrupper har bidraget til,” udtaler topchef Bernard Artnault, i regnskabet.

”Vi nærmer os anden halvdel af året med tillid, men i lyset af den nuværende geopolitiske og sundhedsmæssige situation, vil vi fortsat være årvågne og regne med vores teams smidighed og talent for yderligere at styrke vores globale førende position inden for luksusvarer i 2022.”

Specifikt i andet kvartal leverede LVMH også en stærkere organisk vækst i næsten alle hovedkategorierne, og derfor blev den organiske vækst samlet set på 19,0 pct. mod spåede 13,5 pct.

Inden for mode og lædervarer steg det organiske salg med 19,0 pct. mod ventede 17,3 pct., mens der var en fremgang på 13,0 pct. inden for urer og smykker, hvor 8,9 pct. var ventet. Salget af vin og spiritus steg desuden organisk med 30 pct. mod konsensus på 8,3 pct. Det var kun inden for parfume og kosmetik, at der ikke blev sat trumf på, da væksten her var på 8,0 pct. mod analytikernes bud på 9,3 pct.

Regnskabstallene modtages da også positivt blandt analytikerne.

”Regnskabssæsonens superuge starter med et stærkt regnskab, kommenterer Luca Solca fra finanshuset Bernstein,” ifølge Bloomberg News.

Shopify fyrer tirsdag 10 pct. af alle ansatte - aktien dratter

Adidas nedjusterer forventninger med halv mia. euro

Gul hype løfter salg af Tour de France-merchandise for dansk firma

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også