Adidas nedjusterer forventninger med halv mia. euro

Sportstøjskoncernen har over 2.500 butikker fordelt på 50 lande. Det er dog udviklingen i Kina, der presser.
Foto: Deutsche Bank
Foto: Deutsche Bank
AF MARKETWIRE

Adidas har tirsdag aften nedjusteret sine forventninger, så sportstøjkoncernen nu regner med at opnå et nettooverskud fra den fortsættende forretning på 1,3 mia. euro i 2022.

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet.

Før tirsdag lød forventningen her om et overskud i den lave ende af intervallet 1,8-1,9 mia. euro, så det er mere end en 0,5 mia. euro, der er blevet skåret fra.

”Mens resultaterne i andet kvartal var noget bedre end ventet afspejlende fortsat stærk momentum i vestlige markeder og en tilbagevenden til vækst i fjernøsten, så har selskabet oplevet en langsommere end ventet genrejsning i Kina-regionen siden starten af tredje kvartal,” hedder det fra den tyske koncern.

Adidas havde tidligere forventet en flad salgsudvikling i andet halvår i Kina under forudsætning af, at der i tredje kvartal ikke ville være store coronanedlukninger.

”Taget de brede covid-19-relaterede restriktioner i betragtning venter Adidas dog nu, at indtægterne i Kina-regionen vil falde med tocifrede procentsatser i resten af året.”

Adidas advarer desuden om en potentiel opbremsning på andre markeder.

Samlet regner Adidas nu med, at salget i hele koncernen vil vokse med 5-9 pct. i år, mens buddet førhen var på 11-13 pct.

Forventningen til bruttomarginen er desuden blev sat ned til omkring 49 pct. mod tidligere omkring 50,7 pct. Det nye bud er samtidig under konsensus, der ifølge Bloomberg News lyder på en bruttomargin på 50,6 pct.

Den lavere ventet bruttomargin forklares med en negativ udvikling i salgsmikset, på grund af det træge salg i Kina, og på baggrund af initiativer til at ”tømme overskydende lagre”, altså rabatter.

Driftsmarginen ses derfor nu også ende 2022 omkring 7 pct. mod førhen 9,4 pct.

I andet kvartal, oplyser Adidas desuden, voksede det samlede salg i en valutakurs neutral måling med 4 pct., mens det målt i euro steg 10 pct. til 5,60 mia. euro. Bruttomarginen faldt 1,5 pct.point til 50,3 pct., og driftsmarginen endte på 7 pct. mod 10,7 pct. et år før.

Nettooverskuddet fra den fortsættende forretning faldt fra 387 til 360 mio. euro, selv om Adidas var i stand til at trække en indtægt på 100 mio. euro ind fra tidligere års hensættelser.

Wolt indgår partnerskab om levering til Parken

Butikscentre trodsede krig, renter og inflation i første halvår

Ukrainsk indkøbscenter er beslaglagt – er ejet af ”Putins personlige bankmand”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også