DetailWatch

Detailsektoren mærker efterskælvene fra Walmarts nedjustering

Detailgiganten trækker blandt andet detailkæden Target og Amazon med sig i faldet.

Foto: Kamil Krzaczynski/Ritzau Scanpix.

Den amerikanske detailgigant Walmarts nedjustering mandag smitter af på detailsektoren i USA forud for børsåbning i New York tirsdag.

Walmart nedjusterede efter børslukning mandag sine forventninger til andet kvartal og hele det forskudte regnskabsår 2022/23, da prissænkninger på flere varer har tæret på driftsoverskuddet. Det er endda, selv om Walmart har hævet priserne på fødevarer og benzin.

Detailgiganten venter således nu en driftsmargin i andet kvartal på 4,2 pct. og for året på 3,8-3,9 pct., mens det samlede driftsoverskud ventes falde 13-14 pct. i andet kvartal og 11-13 pct. for hele 2022/23.

Nedjusteringen kan ifølge analytiker Brian Nowak fra Morgan Stanley være en ”potentiel advarselslampe” for Amazons marginer, skriver Bloomberg News.

I formarkedet viger Walmart 8,8 pct. og trækker andre detailselskaber som konkurrenten Target, e-handelsgiganten Amazon og Etsy med sig i faldet.

Target aftager med 4,9 pct., Amazon taber 3,4 pct. og Etsy falder 3,8 pct.

Rabatter til pressede kunder koster for amerikansk supermarkedsgigant

Amerikansk supermarkedskæde nedjusterer for anden gang på tre uger

Mere fra DetailWatch

IC Group har kurs mod afvikling mens modebrands kører videre i premium-koncept

Modeiværksætter og -milliardær Niels Martinsens livsværk IC Group er i dag blot et levn fra tiden som børsnoteret virksomhed og skal med tiden nedlægges som led i strategiskifte, fortæller Christoffer Martinsen-Kønigsfeldt, ny bestyrelsesformand for koncernens resterende to modebrands Tiger of Sweden og By Malene Birger.

Læs også

Relaterede