Elektronikkæde tilbyder minecoins i bytte for gammel elektronik

Ved at aflevere brugt elektronik i kædens butikker får Elgigantens kunder ’minecoins’ til at købe skins og verdener i computerspillet Minecraft. (Rettet.)
Urban Miner hedder kampagnen, der er udviklet af Elkjøp Nordic-koncernen, Microsoft og et bureau. | Foto: PR
Urban Miner hedder kampagnen, der er udviklet af Elkjøp Nordic-koncernen, Microsoft og et bureau. | Foto: PR

Den virkelige og virtuelle verden smelter sammen i en kampagne fra Elgiganten, der skal motivere især unge forbrugerne til at indlevere brugt elektronik til genanvendelse.

I samarbejde med Microsoft tilbyder elektronikkæden nemlig 850 minecoins i bytte for den gamle Nokia 3310 eller laptop, de har liggende på bunden af skuffen.

Minecoins er den gangbare valuta i verdens mest spillede computerspil Minecraft, og de kan f.eks. bruges til at købe såkaldte skins (udseende til din Minecraft-spiller, red.) eller adgang til nye dimensioner i spillet.

Ifølge FN’s Global E-waste Monitor 2020 er 11 ud af 72 elektronikprodukter i en gennemsnitlig europæisk husholdning ikke længere i brug eller gået i stykker.

Elgiganten selv oplever, at kun et fåtal af mobiltelefoner i Danmark bliver leveret til genanvendelse. Det betyder, at værdifulde mineraler som kobolt, nikkel, litium, kobber, guld, sølv samt plastik, glas og andre materialer går tabt, siger topchef i elektronikkæden Peder Stedal.

”Derfor er det ekstremt vigtigt, at vi bliver bedre til at genanvende de materialer, der findes i fx smartphones og anden elektronik. Mit håb er derfor, at alle vil aflevere udtjent eller ødelagt elektronik som telefoner, pc’er og tablets til genbrug hos os.”

Mellem fire og fem kilo ubrugt elektronik opbevares i gennemsnit per europæer om året, før det smides ud. | Foto: Søren Vendelbo/INDBLIK
Mellem fire og fem kilo ubrugt elektronik opbevares i gennemsnit per europæer om året, før det smides ud. | Foto: Søren Vendelbo/INDBLIK

”Ved at arbejde sammen med Microsoft er jeg overbevist om, at vi når en masse unge - og får deres øjne op for de mange fordele, der er ved at genbruge frem for at smide ud. Ikke mindst fordi udtjent elektronik nu kan veksles til ’mine coins’, der igen kan blive til nye Minecraft skins, texture packs og verdener i Elgiganten,” siger den adm. direktør.

På nordisk plan sørger Elgiganten årligt for, at 30.000 ton elektronikaffald bliver genanvendt om året. 82 pct. af de produkter, der bliver indsamlet, genanvendes som råvarer i nye produkter.

Rettelse: En tidligere udgave af artiklen fortalte, ligesom Elgigantens pressemeddelelse, at kun hver tiende mobiltelefon i landet bliver indleveret til genanvendelse, men dette tal stammer fra Norge. I Danmark oplever Elgiganten dog også at ”et fåtal” af de mobiltelefoner, der er blevet solgt gennem årene, bliver indleveret til genanvendelse.

Elgiganten – og kunderne – skærper fokus på energiforbrug efter stigende elpriser

Elgiganten kæmper med svindleres falske webshops

Amerikansk elektronikkæde varsler om dårligere tider

Power øger omsætningen markant og planter nyt flagskib: ”Det største, vi har gjort”

Elektronikkæde vil samarbejde om genbrug med forbrugerne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også