Elgiganten kæmper med svindleres falske webshops

Elgiganten står ”midt i en storm” af svindlere, der opretter falske webshops i kædens navn, skriver Mediet Markedsføring.
Elgiganten, der blev etableret i Danmark i 1996, har i dag 40 fysiske butikker rundt i landet. | Foto: Rune Aarestrup Pedersen/Ritzau Scanpix
Elgiganten, der blev etableret i Danmark i 1996, har i dag 40 fysiske butikker rundt i landet. | Foto: Rune Aarestrup Pedersen/Ritzau Scanpix

De seneste to uger har Elgiganten fået lukket 15 falske webshops, som svindlere har oprettet, og som udgiver sig for at være Elgigantens egen hjemmeside, skriver Mediet Markedsføring.

De falske webshops er såkaldte phising-sider, hvor kriminelle forsøger at lokke eksempelvis kontakt- eller kreditkortsoplysninger ud af forbrugerne, og udfordringen med de falske sider er et markant problem for Elgiganten, fortæller Jimmi Frederiksen, der er kædens Brand og Digital Manager.

”Vi oplever det i løbet af hele året, men lige nu er vi midt i en storm. Svindlerne rykker på det i ferien, fordi vi ikke har lige så mange siddende på kontoret, der kan gribe bolden og gøre noget ved det. Har du en it-mand, der er væk, kan du være helt lost,” siger han.

Ifølge Jimmi Frederiksen er det lettere at få lukket en falsk side, hvis den har et dansk domæne, men det bliver svært, hvis siden er udenlandsk, og han påpeger desuden, at det reelt er umuligt at stoppe svindlerne helt.

Elgiganten øger fokus på e-handel med nyt nordisk logistikcenter

Elgiganten åbner for nye varehusplaner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også