Gamestops aktiesplit gav kurshop til meme-aktien

Opsplitningen gør det det muligt for flere mindre investorer at købe aktier.
Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den amerikanske videospilkæde Gamestop steg med 8,9 pct. i onsdagens eftermarked på nyheden om, at selskabet vil splitte sin aktie op i fire.

Opdelingen af aktien, som onsdag lukkede i 117,43 dollar, vil blive gennemført efter markedets lukning den 21. juli, og handelen med den nominelt mindre aktie vil blive genoptaget dagen efter den 22. juli.

Aktiesplit gennemføres typisk for at sikre en mindre stykstørrelse, hvilket alt andet lige gør det muligt for flere mindre investorer at købe sig ind i selskabet.

Skuffende start på året

Den amerikanske computerspil- og elektronikforhandler Gamestop levede ikke op til analytikernes forventninger til indtjeningen i første kvartal, selvom omsætningen viste sig bedre end ventet.

Det justerede underskud per aktie voksede til 2,08 dollar mod et underskud på 0,45 dollar samme kvartal sidste år. Dog voksede omsætningen 8 pct. fra sidste år og endte på 1,38 mia. dollar mod ventet 1,33 mia. dollar.

Gamestop blev i starten af 2021 kendt som den første meme-aktie, da private investorer valgte den som en af de mest shortede i USA og handlede den op. Det udløste et såkaldt shortsqueeze, da professionelle investorer måtte dække deres tab af, og så steg aktien endnu mere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også