Gamestop straffes for svagt regnskab

Gamestop, den amerikanske spilkæde, faldt 8,0 pct. i torsdagens eftermarked, da regnskabet for fjerde kvartal viste et større underskud end ventet.
Foto: Andrew Kelly/Ritzau Scanpix
Foto: Andrew Kelly/Ritzau Scanpix
Af Marketwire

Koncernens justerede resultat per aktie faldt i perioden fra positive 1,34 dollar til et tab på 1,86 dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med et noget mindre minus på 84 cent.

Omsætningen var dog lidt til den gode side med en fremgang på 6 pct. til 2,25 mia. dollar mod ventede 2,23 mia. dollar. Her var det mest samlerprodukter, som bidrog med en vækst på 22 pct. til 279 mio. dollar, mens softwaresalget steg 8 pct. til 786 mio. dollar, og salget af hardware og tilbehør gik op med 2 pct. til 1,19 mia. dollar.

Gamestop, der med sine mange fysiske butikker har været hårdt ramt af pandemiens nedlukninger og længe var konkurstruet, satser på at øge sit onlinesalg, dog i konkurrence med store navne som Amazon, har også tænkt sig at kaste sig over det gryende marked for non-fungible tokens, NFT,ere, med lanceringen af en handelsplads i andet kvartal i år.

Selskabet har derfor ”hyret dusinvis af individer med erfaring inden for områder for blockchain-gaming, e-handel og teknologi”, hedder det.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også