DetailWatch

Faldende salg får Amazon til at skrue ned for egne mærker

Ifølge kilder tæt på e-commerce-kæmpen skærer Amazon for øjeblikket ned på sine private label-produkter, skriver Reuters.

Amazon-pakker klar til forsendelse i Tracy, Californien. | Foto: ROBERT GALBRAITH/REUTERS / X90034

Skuffende salg i Amazons private label-segment får nu den globale e-commerce-aktør til at reducere antallet af egne produkter. Det skriver Reuters på baggrund af en historie i Wall Street Journal torsdag.

Ifølge avisen har Amazon også overvejelser om helt at sløjfe sin private label-forretning for at lette det lovgivningsmæssige pres, der er på selskabet fra konkurrencemyndighederne. Det afviser Amazon dog pure.

”Vi fortsætter med at investere i dette område, ligesom vores mange detailkonkurrenter har gjort det i årtier og fortsat gør det i dag,” udtaler en talsperson for den amerikanske virksomhed.

Amazons private label-forretning har mødt kritik fra Europa-Kommissionen, der i 2020 beskyldte platformen for at bruge sin størrelse, data og magt til at fordelagtiggøre egne produkter frem for konkurrenternes.

Danske private labels i medvind

I Danmark fortæller dagligvarekoncerner som Coop, Salling Group og Dagrofa til forskel, at stigende inflation i løbet af 2022 har givet ekstra medvind til kædernes egne mærker - her er der dog tale om fødevarer til forskel for Amazons nonfood-varer.

Generelt fylder supermarkedernes egne private labels – som Hverdag, Grøn Balance, Øgo, Änglamark og X-tra – mere og mere på hylderne i de danske dagligvarebutikker, og i 2021 udgjorde de tæt på 40 pct. af de solgte varer.

Amazon slår salgsrekord på Prime Day

Amazon bøjer sig for pres og begrænser LGBTQ+-søgeresultater

Mere fra DetailWatch

Brancheorganisation indbringer Wolt for konkurrencestyrelsen

Danmarks Restauranter og Caféer har bedt Konkurrencestyrelsen om at kigge Wolts kontrakter med restauranter efter i sømmene, fordi Wolt ifølge brancheforeningen sælger produkterne billigere online, end restauranterne kan i fysiske butikker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs