Amazon bøjer sig for pres og begrænser LGBTQ+-søgeresultater

Den amerikanske tech-gigant pålægger sig selv restriktioner i De Forenede Arabiske Emirater på varer som bøger og regnbue-flag efter trusler om sanktioner fra styret.
De Forenede Arabiske Emirater er kendt som et af de mange lande i Mellemøsten, der slår hårdt ned på homoseksualitet. | Foto: Marcus Emil Christensen
De Forenede Arabiske Emirater er kendt som et af de mange lande i Mellemøsten, der slår hårdt ned på homoseksualitet. | Foto: Marcus Emil Christensen

Amazon bøjer sig for pres fra De Forenede Arabiske Emirater og begrænser LGBTQ+-relaterede søgeresultater som bøger og flag på sin hjemmeside i landet. Det sker som konsekvens af trusler fra regeringens side, skriver BBC.

Nyheden kommer på et tidspunkt, hvor netop LGBTQ+-personer over hele verden fejrer pride-måned. Det sker dog ikke i De Forenede Arabiske Emirater, som er ét af 69 lande i verden, hvor det er ulovligt at være homoseksuel.

”Som virksomhed forbliver vi forpligtet til mangfoldighed, lighed og inklusion, og vi mener, at LGBTQ+-personers rettigheder skal beskyttes. Men med Amazon-forretninger over hele verden skal vi også overholde de lokale love og regler i de lande, hvor vi opererer,” lyder det fra en talsmand for Amazon til BBC.

Mellemøsten er generelt kendt for at have et meget konservativt syn på homoseksualitet. Tidligere på måneden beslaglagde myndighederne i Saudi-Arabien eksempelvis regnbuefarvet legetøj og børnetøj samt hatte, nederdele, t-shirts og penalhuse, som de hævdede opfordrer til homoseksualitet.

Saudi-Arabien har for nylig også forbudt film, der skildrer eller refererer til seksuelle minoriteter. I april ville monarkiet have Disney til at klippe ”LGBTQ-referencer” ud af Marvel-filmen Doctor Strange, men det nægtede Disney.

Amazon er ”frygtindgydende” – men kan være en medspiller for danske webshops

Power øger omsætningen markant og planter nyt flagskib: ”Det største vi har gjort”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også