Just Eat har første underskud i i Danmark i mange år

Det er mange år siden, at den danske takeawaysucces Just Eat har haft røde tal på bundlinjen - men en ny strategi har fået resultatet til at drosle ned.
Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS / X00102
Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS / X00102
AF FREDERIKKE TRÆHOLT

Efter mange år med stabile indtjeninger, der har svinget mellem 40 og 60 mio. kr., taber takeaway-platformen Just Eat nu penge i Danmark for første gang i mange år.

Selskabet går ud af 2021 med et underskud på 1,5 mio. kr., fremgår det af det seneste årsregnskab. Det er en væsentlig nedgang fra 2020, hvor overskuddet lød på knap 46 mio. kr.

I regnskabet skriver ledelsen, at årets tab er ”som forventet”.

Årsagen til den røde bundlinje skal imidlertid findes i en række omstruktureringer og satsninger, som Just Eat Danmark har gjort sig i løbet af det seneste år.

Bl.a. noterer selskabets ledelse, at man har hævet lønnen for al leveringspersonale som led i en ny ansættelsesmodel indgået med 3F. Af regnskabet fremgår det da også, at personaleomkostningerne i 2021 var knap 15,3 mio. kr. højere end i 2020.

Samtidig har Just Eat sænket gebyrerne for kunder såvel som restauranter i et forsøg på hhv. at tiltrække flere kunder og at blive en mere attraktiv platform for restauranterne.

Lige nu er der nemlig stor kamp om det danske takeaway-marked. Foruden Just Eat brager platformene Hungry og Wolt også derudaf.

Særligt Wolt, der også gør sig i levering af dagligvarer og lover så kort som 20 minutters levering af bl.a. sko og sexlegetøj, fik stor succes under coronakrisens nedlukninger af samfund og butikker.

Her fik leveringsplatformen sat sig hårdt på markedet - men med nye strategier vil Just Eat forsøge at vinde momentum igen.

Just Eat blev stiftet i 2001 af serieinvestor Jesper Buch, og det blev hurtigt en kæmpe succes i Danmark såvel som i udlandet. I 2011 blev den kendte iværksætter imidlertid købt helt ud af selskabet.

I 2020 blev Just Eat solgt til det hollandske selskab Takeaway.com for knap 51 mia. kr.

Slipsefirma med kendt investor i ejerkredsen jagter stadig overskud

Wolt-konkurrent: Quick commerce bliver en need to have-service for detailbutikker

Gorillas fyrer 300 ansatte – fremtid i Danmark er uvis

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også