DetailWatch

Just Eat i laveste niveau nogensinde: Finanshus indleder med "sælg"

Nyheden kommer dagen efter, at Just Eat hævede den provision, selskabet opkræver af restauranter, der bruger platformen.

Foto: Toby Melville/REUTERS / X90004

Madudbringningsselskabet Just Eat Takeaway er i kraftig modvind på børsen i Amsterdam onsdag, hvor et fald på 18,3 pct. til 14,79 euro har sendt den ned i det laveste niveau nogensinde.

Det er onsdag fremme, at det tyske finanshus Berenberg har indledt analysedækning af aktien, og at der er startet op med en salgsanbefaling med et kursmål på 16,3 euro.

Det skriver Bloomberg News.

Nyheden kommer dagen efter, at Just Eat Takeaway hævede den provision, selskabet opkræver af restauranter, der bruger platformen, på de fleste af sine europæiske markeder med omkring ét procentpoint.

En af undtagelserne er det britiske marked, hvor platformen er i konkurrence med Deliveroo og Uber Eats.

Berenbergs analytiker Sarah Simon vurderer, at Just Eats britiske forretning kan blive rentabel i 2023, men konkurrencen betegnes som intens, og selskabet har stadig meget at gøre i forhold til branding og med at udvide restaurantdækningen.

Endvidere vurderes det, at salget af Just Eats Gruphub-enhed kan komme til at skuffe på pris. Prisen estimeres til mindre end 1 mia. euro, og Berenberg tvivler på, at midlerne vil blive sendt ud til aktionærerne, som nogle har håbet på.

Mens Berenberg er negative på aktien i Just Eat, så kan det dog samtidig konstateres, at der er et flertal af analytikere, som ser et godt potentiale.

Ifølge Bloomberg News anbefaler 19 af 26 analytiker ”køb/akkumuler” for aktien, mens fem anbefaler ”hold” og to anbefaler ”sælg”. Deres gennemsnitlige kursmål lyder på 51,12 euro.

Just Eat blev børsnoteret på børsen i Amsterdam i 2016, hvilket skete til en kurs på 23 euro per aktie. Aktien toppede under coronapandemien i oktober 2020, da den rundede 109,65 euro.

I 2022 er aktien bakket 70 pct.

I sektoren for madudbringning foretrækker Berenberg i øvrigt tyske Delivery Hero, som på børsen i Frankfurt onsdag formiddag ligger til et fald på 3,2 pct. til 34,84 euro.

Den danske takeaway-spiller Just Eat fusionerede i 2020 med hollandske Takeaway.com for at skabe Just Eat Takeaway. Selskabet er i dag til stede på mere end 15 europæiske markeder, i USA, Canada, Australien, New Zealand og har partnerskaber i Brasilien og Colombia.

Ny nordisk leveringstjeneste vil indtage Danmark

Discountmand skal gøre Wolt Market til et profitabelt online supermarked

Mere fra DetailWatch

IC Group har kurs mod afvikling mens modebrands kører videre i premium-koncept

Modeiværksætter og -milliardær Niels Martinsens livsværk IC Group er i dag blot et levn fra tiden som børsnoteret virksomhed og skal med tiden nedlægges som led i strategiskifte, fortæller Christoffer Martinsen-Kønigsfeldt, ny bestyrelsesformand for koncernens resterende to modebrands Tiger of Sweden og By Malene Birger.

Læs også

Relaterede