Dagligvarekoncerner halter efter diversitetsmål i toppen

Få dagligvarekoncerner lever op til egne mål for antallet af kvindelige ledere, skriver Dagligvarehandlen på baggrund af koncernernes CSR-rapporter.
I sammenligningen topper Aldi med 40 pct. kvindelige butikschefer, mens Rema 1000 med en andel på 7,8 pct. kvindelige købmænd i 2020 har et stykket vej endnu til ambitionen om en andel på 15 pct. i 2030.
I Coop er andelen af kvindelige butikschefer og uddelere 20 pct. og dermed fem point fra mindstemålet på 25 pct., mens Salling Group i 2020 havde 17 pct. kvinder på såkaldt ”Director+ niveau” mod et mål om 20 pct.
I koncernens bestyrelse var tallet 20 pct. kvinder i 2020, og her er målet 40 pct. inden 2025.
Coop: Vigtigt med diversitet
DetailWatch har tidligere gennemgået kønsfordelingen i topledelsen blandt de 25 største detailvirksomheder, herunder Coop og Salling Group, hvor mændene fylder.
Ifølge Coops bestyrelsesformand Lasse Bolander tager selskabet udfordringen alvorligt.
”Diversitet i ledelsen og bestyrelsen er vigtigt for Coop Danmark. For os er diversitet mange ting for os: Køn, alder, baggrund, nationalitet etc. Og vi arbejder målrettet med at skabe lige muligheder for alle til at gøre lederkarriere. Det vil i fremtiden give et meget bredere rekrutteringsgrundlag til topledelsen,” sagde han til DetailWatch.
Mette Maix forlod detailbranchen for at lande sin første CEO-position
Mænd sidder på 96 pct. af pladserne i direktionerne i de største detailselskaber