Køkkenfirmas toplinje vokser på volumen og prisstigninger

Omsætningen i TCM Group, der bl.a. står bag Svane-køkken, landede på 324,8 mio. kr., hvilket svarer til en omsætningsvækst på 11,7 pct.
Foto: Gorm Olesen/ERH
Foto: Gorm Olesen/ERH
AF MARKETWIRE

TCM Group, der producerer køkkener under mærker som Svane-køkken og Tvis, drives frem af vækst i volumen og de implementerede prisstigninger.

Det fremgår af andet kvartals regnskabet torsdag.

”Det er positivt, at ordrebeholdningen gående ind i tredje kvartal er solid, hvilket giver en vis visibilitet og sikkerhed for den kortsigtede aktivitet. Dog skaber den høje inflation, rentestigninger og andre makroøkonomiske indikatorer en høj usikkerhed omkring boligmarkedet og den fremtidige efterspørgsel på køkkener,” siger adm. direktør Torben Paulin i regnskabet.

Omsætningen landede på 324,8 mio. kr., hvilket svarer til en omsætningsvækst på 11,7 pct., men bruttoresultatet faldt til 69,3 mio. kr. fra 74,6 mio. kr.

Driftsresultatet steg til 42,7 mio. kr. fra 42,6 mio. kr., og bundlinjen steg marginalt til 32,2 mio. kr. fra 31,9 mio. kr.

I regnskabet fremgår det også, at TCM Group nedjusterer sine forventninger til driftsresultatet på EBIT-niveau i 2022 og venter nu et driftsresultat i niveauet 130-160 mio. kr. mod tidligere 140-170 mio. kr. Forventningerne til omsætningen er uændret på 1150-1225 mio. kr.

Nemlig.com går ind i priskrig på dagligvarer med prismatch og billigere varer

Kohl’s ramt af ændret kundeadfærd

Wolt kaster sig også ind i priskrig

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også