DetailWatch

Flügger justerer forventning og udskyder russisk frasalg

Der ventes nu en samlet omsætning for alle segmenter i koncernen på 2500-2700 mio. kr.

Foto: Ulrich Borch/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Grundet en melding fra Erhvervsstyrelsen venter Flügger nu ikke længere at sælge selskabets aktiviteter i Rusland og Belarus inden for de næste 12 måneder, og derfor rubriceres de som fortsættende aktiviteter. På den baggrund justerer selskabet sine forventninger.

Det oplyser Flügger.

”Som følge af den ændrede klassifikation af aktiverne i Rusland og Belarus vil forventningerne til regnskabsåret blive opdateret, så de også omfatter aktiviteterne i Rusland og Belarus,” oplyser selskabet.

Der ventes nu en samlet omsætning for alle segmenter i koncernen på 2500-2700 mio. kr. og et driftsoverskud (EBIT) på 100-150 mio. kr.

”I segment 3 er der fortsat betydelig usikkerhed forbundet med driften i Rusland og Belarus som følge af sanktioner på råvarer og i Ukraine som følge af udviklingen i krigen,” påpeger selskabet.

Tidligere var forventningen en omsætning for segment 1 og 2 på 2200-2400 mio. kr. og et EBIT på 80-130 mio. kr. For de fortsættende dele af segment 3 var forventningen et EBIT på plus/minus 10 mio. kr.

I april tog Flügger en strategisk beslutning om at sælge koncernens aktiviteter i Rusland og Belarus som en direkte følge af krigen i Ukraine. Der blev påbegyndt en salgsproces.

Der opstod usikkerhed, om et frasalg af selskaberne ville indebære en overtrædelse af sanktionerne, idet der er vedtaget sanktioner på maling og en række tilhørende råvarer, noterer Flügger.

Erhvervsstyrelsen har oplyst, at det efter styrelsens vurdering vil være et indirekte salg af de pågældende produkter til brug i Rusland, og at det derfor vil være direkte omfattet af sanktioner, hvis de russiske datterselskaber sælges.

Af den grund vil aktiviteterne i Rusland og Belarus, der i årsregnskabet blev klassificeret som ophørende aktivitet i regnskabet for første kvartal blive klassificeret som fortsættende aktivitet, da ”et frasalg ikke længere kan betragtes som sandsynligt inden for de kommende 12 måneder”.

IT-sikkerhedschef om 7-Eleven: Det eneste rigtige at lukke ned

Ecco-butik i København udsat for hærværk

Ungt sportsbrand henter ny topchef udefra

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Læs også

Relaterede