It-sikkerhedschef om 7-Eleven: Det eneste rigtige at lukke ned

7-Eleven-butikker i hele landet er lukket på andendagen efter mistanke om et hackerangreb mod kædens betalingssystem. (Opdateret)
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix/Bo Amstrup
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix/Bo Amstrup

(8:00: Opdateret med udmelding om genåbninger fra 7-Eleven)

Langt størstedelen af de 176 7-Eleven-butikker i Danmark er fortsat lukkede efter mandagens mistanke om et hackerangreb mod butikskædens betalingssystem.

Selvom det er en bekostelig affære at holde så mange butikker lukkede, er der ikke meget andet at gøre, lyder det fra Leif Jensen, der er nordisk chef i it-sikkerhedsfirmaet Eset.

”Det har uden tvivl været en svær beslutning at træffe at lukke så stort et antal butikker. Den gene, det medfører kunderne nu, er dog lille, i forhold til hvad der kunne være sket, hvis 7-Eleven ikke lukkede butikkerne for at minimere skadens omfang,” siger Leif Jensen.

Undgå spredning

Butikkerne lukkede mandag, fordi medarbejderne som følge af et systemnedbrud ikke kunne benytte kasserne eller tage imod betaling.

7-Eleven mistænker fortsat, at det skyldes et hackerangreb. Ifølge Leif Jensen er 7-Elevens vigtigste opgave lige nu, at angrebet ikke spreder sig.

”Deres vigtigste opgave lige nu er at undgå, at angrebet spreder sig. Dernæst skal de identificere, hvor angrebet kommer fra, hvilken skade, der er sket, og hvordan angriberne er kommet ind, så de kan stoppe angrebet i at sprede sig og undgå noget lignende i fremtiden,” siger Leif Jensen.

18 af kædens butikker er genåbnet og tager imod kontanter og Mobilepay. Butikkerne, der igen tager imod kunder, ligger primært i hovedstadsområdet, men også 7-Eleven-butikker i Aarhus, Odense, Hjørring og Sorø er genåbnet.

Man kan stadig hente sine pakker hos butikskæden, hvis de er sendt med GLS. Er de ankommet med firmaet Sharebox, kan kunder henvende sig til 7-Eleven på Facebook, hvor de vil blive hjulpet videre.

7-Eleven har i alt 176 butikker i Danmark. De ligger primært i København, Aarhus, Aalborg og Odense, men også i mindre byer, i lufthavne og langs togstationer i hele landet.

Fem 7-Eleven-butikker genåbnet efter muligt hackerangreb

Rådgiver om muligt hackerangreb mod 7-Eleven: Kan true virksomheders overlevelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også