Dansk Industri håber på fortsat grønt konkurrencefokus fra EU

EU-valget udgør en skillevej for erhvervslivet i Danmark såvel som i Europa, udtaler Dansk Industri i en pressemeddelelse og opfordrer de 15 danske parlamentarikere til at have fokus på virksomheder.
"De grønne virksomheder skal helst blive og udvikle sig i Europa," siger Lars Sandahl Sørensen, adm. dir. i Dansk Industri, der advarer mod øget konkurrence fra USA og Kina i den grønne omstilling. | Foto: Stine Bidstrup
"De grønne virksomheder skal helst blive og udvikle sig i Europa," siger Lars Sandahl Sørensen, adm. dir. i Dansk Industri, der advarer mod øget konkurrence fra USA og Kina i den grønne omstilling. | Foto: Stine Bidstrup

De 15 danske EU-parlamentarikere har rigeligt at tage fat på set fra Dansk Industris hovedkvarter i København.

Det gælder særligt europæiske virksomheders konkurrenceevne over for USA og Kina, hvor særligt grønne teknologier risikerer at blive tabt, hvis der ikke reageres i tide, udtaler Dansk Industris adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen, i en pressemeddelelse:

”Når vi eksempelvis taler om grøn omstilling i Europa, drøner USA og Kina afsted med en hastighed og smidighed, som vi har svært ved at matche i Europa. De grønne virksomheder skal helst blive og udvikle sig i Europa. Hvis konkurrenceevnen ikke bliver styrket, så risikerer vi at tabe – ikke bare i den globale konkurrence, men også i klimakampen,” udtaler Lars Sandahl Sørensen.

Han kalder den aktuelle situation for en skillevej.

”De rigtige forudsætninger og muligheder for at fastholde et stærkt og velstående Europa findes. Det gælder både i forhold til innovation, teknologisk udvikling, investeringer og meget mere. Men det er et stort og seriøst problem, at vi er ved at ødelægge disse muligheder for os selv i Europa, hvis EU ikke udviser handlekraft og hurtigt bliver moderniseret og reformeret,” siger Lars Sandahl Sørensen.

Det endelige valgresultatet mangler endnu at blive opgjort, men de foreløbige valgresultater giver det hidtil mest sikre billede af valgresultatet, hvor den politiske midte bevarer magten, skriver Ritzau.

”Der er et flertal i midten for et stærkt Europa. Med andre ord: Midten holder,” lød det fra Kommissionsformand Ursula von der Leyen efter de foreløbige valgresultater.

(Denne artikel er leveret af DetailWatch’ søstermedie, FødevareWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også