7-Eleven har åbnet 100 af 176 butikker efter hackerangreb

7-Eleven får stadig flere butikker delvist op at køre igen, men der kan være længere betjeningstid
7-Eleven har 176 butikker i Danmark. De ligger primært i København, Aarhus, Aalborg og Odense, men også i mindre byer, i lufthavne, ved nogle hospitaler og ved togstationer i hele landet. | Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
7-Eleven har 176 butikker i Danmark. De ligger primært i København, Aarhus, Aalborg og Odense, men også i mindre byer, i lufthavne, ved nogle hospitaler og ved togstationer i hele landet. | Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Nærbutikskæden 7-Eleven har i løbet af natten og morgenen fået flere butikker i drift.

Onsdag morgen er 100 butikker i ”stabil drift” via et backup-system. Det vil sige, at de er åbne for køb med MobilePay og kontanter, men altså endnu ikke er i fulde omdrejninger.

”Vi arbejder videre og får flere butikker på i løbet af dagen. Herudover kører en række andre 7-Eleven-butikker stadig på lokale driftsløsninger og er derved også åbne.”

”Der kan stadig trygt handles i alle åbne 7-Eleven-butikker, men betjeningstiden kan måske opleves lidt længere end normalt,” oplyser 7-Eleven på Facebook.

Butikkerne lukkede mandag, fordi medarbejderne som følge af et systemnedbrud ikke kunne benytte kasserne eller tage imod betaling.

Systemnedbruddet skyldes, at 7-Eleven er blevet udsat for et hackerangreb, som altså stadig to dage senere påvirker driften.

Tirsdag aften var meldingen, at 18 butikker var åbne for betaling med MobilePay eller kontanter.

7-Eleven har 176 butikker i Danmark. De ligger primært i København, Aarhus, Aalborg og Odense, men også i mindre byer, i lufthavne, ved nogle hospitaler og ved togstationer i hele landet.

Man kan som normalt hente GLS-pakker i butikkerne. Med hensyn til Sharebox skal kunder kontakte 7-Eleven på Facebook for at få hjælp.

Medie: Denne besked fik 7-Eleven til at gå i sort

It-sikkerhedschef om 7-Eleven: Det eneste rigtige at lukke ned

Rådgiver om muligt hackerangreb mod 7-Eleven: Kan true virksomheders overlevelse

7-Eleven holder lukket landet over efter muligt hackerangreb

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også