DetailWatch

Medie: Denne besked fik 7-Eleven til at gå i sort

En ukendt hacker har krypteret 7-Elevens filer og bedt virksomheden om at overføre 1 mio. dollars i kryptovaluta mod at give adgangen tilbage, skriver Nordjyske.

Foto: Henning Hjorth

Langt størstedelen af 7-Elevens 176 butikker er stadig lukket onsdag efter mandagens hackerangreb, der prompte fik kæden til at lukke samtlige butikker.

Nordjyske skriver, at avisen er kommet i besiddelse af den besked, der er tikket ind i minimum én 7-Eleven-butik i Aalborg-området, samtidig med, at kassen og butikkens computere er gået i sort.

I beskeden fra den endnu ukendte hacker står, at 7-Elevens filer og systemer er krypteret, og at de kun kan blive tilgængelige igen, hvis der overføres 1 mio. amerikanske dollars, der skal overføres i kryptovaluta.

Beskeden lyder ifølge Nordjyske således:

”Many computers a(-nd, red.) servers in your company have been encrypted. Please send $1 million worth of xmr (kryptovalutaen Monero, red.) to this adress (delvis udeladt af Nordjyske)...@gmail.ru. I will help you to unlock all the data of your company. If we don´t receive xmr in five days, we will throw away the private key, you will never be able to decrypt these documents. If you have any questions please contact (delvis udeladt af Nordjyske) ...@gmail.ru. Your Unique SerialNumber (udeladt af Nordjyske) ...”

Nordjyskes oplysninger kommer fra en ansat i en nordjysk 7-Eleven-butik, som Nordjyske har valgt ikke at nævne af hensyn til vedkommende, og er ikke bekræftet af selskabet.

18 butikker er genåbnet

Tirsdag aften er 18 af kædens butikker genåbnet og tager imod kontanter og Mobilepay. Butikkerne, der igen tager imod kunder, ligger primært i hovedstadsområdet, men også 7-Eleven-butikker i Aarhus, Odense, Hjørring og Sorø er genåbnet.

Man kan stadig hente sine pakker hos butikskæden, hvis de er sendt med GLS. Er de ankommet med firmaet Sharebox, kan kunder henvende sig til 7-Eleven på Facebook, hvor de vil blive hjulpet videre.

7-Eleven har i alt 176 butikker i Danmark. De ligger primært i København, Aarhus, Aalborg og Odense, men også i mindre byer, i lufthavne og langs togstationer i hele landet.

7-Eleven har åbnet hver tiende butik efter hackerangreb

It-sikkerhedschef om 7-Eleven: Det eneste rigtige at lukke ned

Rådgiver om muligt hackerangreb mod 7-Eleven: Kan true virksomheders overlevelse

7-Eleven holder lukket landet over efter muligt hackerangreb

Mere fra DetailWatch

Ikea-topchef i Danmark stopper

Johan Laurell, der har været adm. direktør i Ikea Danmark i de seneste knap fem år, stopper for at blive ny adm. direktør for Ikea i Frankrig. En ny kandidat er fundet, oplyser kommunikationschef.

Brancheorganisation indbringer Wolt for konkurrencestyrelsen

Danmarks Restauranter og Caféer har bedt Konkurrencestyrelsen om at kigge Wolts kontrakter med restauranter efter i sømmene, fordi Wolt ifølge brancheforeningen sælger produkterne billigere online, end restauranterne kan i fysiske butikker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs