Salget af elbiler får langsom start på 2024

Dansk Industri vurderer, at den rolige start skyldes, at bundfradraget på elbiler først hæves fra 1. februar.
I januar 2023 udgjorde elbiler 36 procent af andelen af det samlede salg for nye personbiler. I år er tallet 35 procent. | Foto: Victoria Klesty/Reuters/Ritzau Scanpix
I januar 2023 udgjorde elbiler 36 procent af andelen af det samlede salg for nye personbiler. I år er tallet 35 procent. | Foto: Victoria Klesty/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Danskerne har købt færre elbiler i januar end på samme tidspunkt sidste år.

Det viser friske tal fra De Danske Bilimportører.

I januar 2023 udgjorde elbiler 36 procent af andelen af det samlede salg for nye personbiler. I år er det kun 35 procent.

Men faldet skyldes formentlig, at danskerne venter på, at prisen falder fra 1. februar, vurderer branchedirektør i Dansk Industri Bilbranche, Thomas Møller Sørensen.

”Vi tror, det primært skyldes, at flere kunder har valgt at vente med at købe deres elbil til efter den 1. februar, hvor elbiler igen har samme bundfradrag som i 2023,” siger han.

Bundfradraget faldt i januar måned, men stiger igen fra 1. februar til det samme niveau, som det havde i 2023.

Hos De Danske Bilimportører regner man derfor med, at salget af elbiler vil stige betydeligt i resten af 2024.

”Danskerne er prisfølsomme, og derfor påvirkes elbilsalget af et lavere bundfradrag i registreringsafgiften. Heldigvis hæves fradraget fra februar, hvor vi forventer, at der igen bliver sat strøm til især elbilsalget,” siger administrerende direktør for De Danske Bilimportører, Mads Rørvig.

Også det generelle salg af personbiler er faldet. I januar blev der indregistreret 8848 nye personbiler, hvilket er et fald på 15 procent sammenlignet med sidste år.

Det er første gang i mere end et år, at salget af personbiler er gået ned sammenlignet med året før.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også