Marked for elbiler ramt af tilbageslag

Mange amerikanske forbrugere fravælger de elektriske køretøjer blandt andet som følge af bekymring om rækkevidden.
Tesla advarede for nylig om en markant lavere vækst i år uden at give investorerne svar på, hvordan selskabet vil bremse den faldende profitmargin. | Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Tesla advarede for nylig om en markant lavere vækst i år uden at give investorerne svar på, hvordan selskabet vil bremse den faldende profitmargin. | Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Bilindustriens skifte mod elektriske køretøjer er ramt af tilbageslag i de første uger af 2024. 

Industriens fremstød er stødt ind i problemer hos de amerikanske forbrugere, hvilket har øget usikkerheden på markedet.

Det skriver Wall Street Journal.

Industriens seneste dårlige nyheder kom onsdag sidste uge, da Tesla advarede om en markant lavere vækst i år uden at give investorerne svar på, hvordan selskabet vil bremse den faldende profitmargin.

Teslas tilbagegang kommer, efter at data tidligere på året viste en faldene vækst i salget af elektriske køretøjer, mens producenter ser sig nødsaget til at ændre deres planer for skiftet mod elbiler, samtidig med at bekymringerne blandt bilhandlerne vokser, skriver Wall Street Journal.

Fortsat optimisme

Bilproducenterne har de seneste år bevæget sig mod en større udvikling og produktion af elektriske biler, mens Biden-administrationen har allokeret milliarder af dollar til udvidelsen af ladeinfrastrukturen i USA, og til at øge motivationen for indenlandsk batteriproduktion.

Udviklingen de seneste par måneder viser dog, at skiftet mod elbiler er stødt ind i problemer, blandt andet med tilbageholdende, amerikanske forbrugere.

Mange amerikanske forbrugere fravælger de elektriske køretøjer, blandt andet fordi rækkevidden på batterierne er begrænsede, og fordi at mulighederne for at lade fortsat halter bagud. Hos bilforhandlere øges derfor nervøsiteten for at ende med en overflod af uønskede elbiler, skriver Wall Street Journal.

Der er dog fortsat optimisme at finde blandt markedsaktører, der venter, at væksten i salget vil stige igen, når prisen på elbiler falder og udvalget af biler stiger, lyder det ifølge Wall Street Journal.

Investorerne vil få flere detaljer om markedets tilstand, når General Motors torsdag offentliggør regnskabstal og fra Ford Motor ugen efter.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også