Nike-aktiens nedtur udvides efter svag salgsprognose

Nike annoncerede torsdag en ”strømlining” af organisationen, der skal spare selskabet for 2 mia. dollar de kommende tre år.
Nike forventer, at salget vil gå tilbage i tredje kvartal, men at omsætningen vil vokse en smule i fjerde kvartal. | Foto: Andrea Renault/ap/ritzau Scanpix
Nike forventer, at salget vil gå tilbage i tredje kvartal, men at omsætningen vil vokse en smule i fjerde kvartal. | Foto: Andrea Renault/ap/ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Sportsudstyrskæmpen Nike blev sendt kraftigt ned i det amerikanske eftermarked torsdag, efter at selskabet på en telekonference i forbindelse med regnskabet for andet kvartal har givet flere detaljer om prognosen for omsætningen i andet halvår.

I selve regnskabet, der isoleret set var noget bedre end ventet, formulerede Nike sig allerede kryptisk om prognosen for andet halvår, idet det blot fremgik, at salgsudviklingen formentlig ville være ”blødere” i andet halvår.

Samtidig annoncerede Nike restruktureringer og afslørede, at selve prognosen først ville komme på den efterfølgende telekonference.

Og her har Nike så fortalt, at salgsvæksten formentlig bliver let negativ i tredje kvartal, mens omsætningen efterfølgende ses vokse med en lav encifret procentsats i fjerde kvartal.

Og det har forværret nedturen for aktien, der allerede faldt med 4,5 pct. efter regnskabet, betydeligt.

Efter meldingerne på telekonferencen faldt Nike-aktien med 11,7 pct. til 108,21 dollar.

I selve andet kvartal var resultaterne ellers klart bedre end ventet, idet indtjeningen per aktie endte på 1,03 dollar, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet 0,85 dollar.

Det skete på trods af en omsætning, der var marginalt under konsensus i markedet.

I regnskabet annonceres der samtidig en strømlining af organisationen, der skal generere besparelser på samlet 2 mia. dollar over de kommende tre år.

I første omgang vil det koste 400-450 mio. dollar i engangsomkostninger, hvoraf de fleste vil blive realiseret i det indeværende tredje kvartal.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også