Nike straffes efter ellers flot regnskab – udsigterne for andet halvår er usikre

”Mens vi ser frem mod blødere udsigter for omsætningen i andet halvår, forbliver vi fokuserede på en stærk bruttomargineksekvering og disciplineret omkostningskontrol,” siger finansdirektør.
Nike har annonceret en strømlining af organisationen, der skal spare sportsbrandet for 2 mia. dollar de kommende tre år. | Foto: Julia Nikhinson/ap/ritzau Scanpix
Nike har annonceret en strømlining af organisationen, der skal spare sportsbrandet for 2 mia. dollar de kommende tre år. | Foto: Julia Nikhinson/ap/ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Sportsudstyrsproducenten Nike leverede klart bedre end ventet i sit andet kvartal 2023/24, men udsigterne for andet halvår er mere usikre, og det får investorerne til at sende aktien ned i torsdagens eftermarked.

”Nikes resultater i andet kvartal var et vendepunkt i forhold til at drive mere profitabel vækst. Mens vi ser frem mod blødere udsigter for omsætningen i andet halvår, forbliver vi fokuserede på en stærk bruttomargineksekvering og disciplineret omkostningskontrol,” siger Matthew Friend, der er finansdirektør hos Nike, i regnskabet.

Her annonceres der samtidig en strømlining af organisationen, der skal generere besparelser på samlet 2 mia. dollar over de kommende tre år.

I første omgang vil det koste 400-450 mio. dollar i engangsomkostninger, hvoraf de fleste vil blive realiseret i det indeværende tredje kvartal.

Det betyder også en revidering af prognosen, men den nye prognose bliver først afsløret på telekonferencen klokken 23 dansk tid, oplyser Nike.

Investorerne reagerer nervøst og sender aktien ned med 4,5 pct. til 117 dollar.

I andet kvartal var resultaterne ellers klart bedre end ventet, idet indtjeningen per aktie endte på 1,03 dollar, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet 0,85 dollar.

Det skete på trods af en omsætning, der var marginalt under konsensus i markedet.

Dermed lykkedes det for Nike at holde marginerne oppe.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også