Medie: Puma-topchef tager over efter danske Kasper Rørsted i Adidas

Bestyrelsesformanden i Salling Group skal ifølge tysk medie overtage rollen som adm. direktør i Adidas, når danske Kasper Rørsted stopper fra årsskiftet.
Kasper Rørsted har stået i spidsen for Adidas siden 2016, men forlader det tyske sportsbrand fra årsskiftet. | Foto: Stine Bidstrup/ERH
Kasper Rørsted har stået i spidsen for Adidas siden 2016, men forlader det tyske sportsbrand fra årsskiftet. | Foto: Stine Bidstrup/ERH
Jens Betak Nielsen & Marketwire

Kasper Rørsted, der stopper som adm. direktør i den tyske sportskoncern Adidas fra årsskiftet, bliver erstattet af topchefen hos konkurrenten Puma, Bjørn Gulden, skriver nyhedsbureauet Reuters, der henviser til det tyske medie Manager Magazin.

Det tyske magasin henviser til ”kilder i selskabet”, mens Adidas ikke ønsker at kommentere oplysningerne til mediet.

Norske Bjørn Gulden har været koncernchef i Puma siden 2013, men han har annonceret, at han stopper i stillingen fra årsskiftet, og Puma har allerede fundet afløseren i egne rækker i form af kommerciel direktør Arne Freundt.

Bjørn Gulden har flere tråde til Danmark. Sidste år blev han bestyrelsesformand i Salling Group, mens han tidligere har været adm. direktør i smykkevirksomheden Pandora, en stilling han besad frem til 2013, hvorefter han skiftede til Puma.

Adidas-aktien stiger efter rygter

Meldingerne om at Bjørn Gulden skal være selskabets nye topchef har fået Adidas-aktien til at stige markant på den tyske børs.

Ifølge Bloomberg News stiger aktien 20,2 pct. til 112,89 euro.

Adidas har efter artiklen bekræftet, at det har drøftelser med Bjørn Gulden. Bjørn Gulden har gentagne gange afvist at svare på spørgsmål om, hvorvidt han vil takke ja til et sådanne tilbud, skriver Bloomberg.

Adidas, der er langt større end Puma, har lidt en række tilbageslag, herunder et svagt salg i Kina og en kontrovers med rapperen Ye, tidligere kendt om Kayne West, der endte med, at det tyske selskab afsluttede et kommercielt partnerskab med ham.

Adidas forventer lavere vækst i andet halvår

Adidas nedjusterer forventningerne efter svag Kina-udvikling

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også