DetailWatch

Kasper Rørsted forlader topstilling hos Adidas næste år

Adidas’ danske topchef siden 2016, Kasper Rørsted, fratræder stillingen i løbet af næste år, meddeler koncernen.

Foto: Stine Bidstrup/ERH

Danske Kasper Rørsted forlader i løbet af næste år sin stilling som administrerende direktør for sporttøjkoncernen Adidas.

Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse mandag.

”Kasper Rørsted og bestyrelsen i Adidas er i fællesskab blevet enige om, at han overdrager direktørposten i løbet af 2023,” lyder det i meddelelsen.

Den 60-årig dansker kom til Adidas i 2016.

Han har siden været med til at fremskynde koncernens digitale transformation. Det siger bestyrelsesformand Thomas Rabe i en kommentar til meddelelsen.

”Under Kaspers ledelse har Adidas forbedret sine digitale muligheder betydeligt og øget sit onlinesalg. I Nordamerika, verdens største marked for sportsudstyr, har Adidas fordoblet sit salg,” lyder det.

”Efter tre udfordrende år, der var præget af de økonomiske konsekvenser af covid-19-pandemien og geopolitiske spændinger, er det nu det rigtige tidspunkt at bane vejen for et nyt kapitel.”

Nyt kapitel

Kasper Rørsted forbliver topchef hos Adidas, indtil man har fået kørt en ny kandidat i stilling.

Den danske hovedperson er stolt af det, som koncernen har opnået i løbet af hans tid.

”De seneste år har været præget af flere eksterne faktorer, der har forstyrret vores forretning markant. Det krævede en kæmpe indsats at styre Adidas gennem disse udfordringer.”

”Derfor er det det rigtige at indlede et nyt kapitel i 2023 - både for virksomheden og mig personligt,” siger han i meddelelsen.

Kasper Rørsteds CV tæller også forskellige direktørstillinger hos tyske Henkel, som sælger varer inden for skønhed og husholdning.

Derudover har han også været hos de to computerselskaber Hewlett-Packard og Compaq, hvor han ligeledes bestred direktørstillinger.

Han forlader Adidas, der forud for seneste regnskab var nødt til at nedjustere forventningerne til hele året på baggrund af covid-19-relaterede restriktioner i Kina.

Til gengæld realiserede koncernen tocifret vækst på flere andre vigtige markeder.

Dansk topchef i Adidas under pres: Investorerne kræver ændringer

Mere fra DetailWatch

IC Group har kurs mod afvikling mens modebrands kører videre i premium-koncept

Modeiværksætter og -milliardær Niels Martinsens livsværk IC Group er i dag blot et levn fra tiden som børsnoteret virksomhed og skal med tiden nedlægges som led i strategiskifte, fortæller Christoffer Martinsen-Kønigsfeldt, ny bestyrelsesformand for koncernens resterende to modebrands Tiger of Sweden og By Malene Birger.

Læs også

Relaterede