Vækstkurven er knækket for online multibrand-butikker med luksusvarer

Luksusmodehusenes egne onlinebutikker trækker i dag mere end de store platforme, skriver Børsen. 
Flere online-platforme med salg af lukusmærker som Gucci har meldt om dalende salg. | Foto: Emma Sejersen
Flere online-platforme med salg af lukusmærker som Gucci har meldt om dalende salg. | Foto: Emma Sejersen

Multibrand-netbutikker med luksusvarer som Balenciaga og Chanel på online-hylderne har passeret deres storhedstid. 

Platformene som Yoox Net-a-Porter, der ved sin lancering tilbage i 2000 revolutionerede online-modemarkedet, Browns og Farfetch melder alle om dalende salg og har tabt trecifrede millionbeløb de seneste regnskaber, skriver Børsen

Samtidig er det britiske luksusmode-site Matches i år gået i betalingsstandsning efter et ejerskifte og en nærved konkurs, skriver mediet. 

Siden multibrand-netbutikkernes lancering er globale luksusmærker dog selv kommet online, og det har mindsket platformenes monopol. 

“Der er tendens til, at forbrugerne nu bruger onlinemultibrandbutikker som søgemaskiner for at finde inspiration. Men når de først har fået øje på et mærke hos en onlinemultibrandbutik, som de kan lide, går de direkte til mærkets egen onlinebutik,” vurderer Michael Hillmose, der er chef for international handel i brancheorganisationen Dansk Mode & Textil.

Multibrand-platformenes nedgang er dog ikke ensbetydende med en nedgang for luksusmærkerne generelt – tværtimod er det gået ”rigtig fint for langt de fleste luksusmodehuse” på trods af krig og inflation, påpeger Dorte Wimmer, der er direktør i analyse- og rådgivningshuset Retail Institute Scandinavia, over for Børsen. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også