Pandora åbner flagskibsbutik i Danmark med salg af diamanter

Indtil nu har det kun været muligt at købe Pandora-smykker med diamanter i USA, Storbritannien og enkelte andre lande.
Alexander Lacik, der er topchef i smykkeselskabet, siger at de laboratoriefremstillede diamanter er et eksempel på, hvordan man i fremtiden vil producere luksusvarer. | Foto: Stine Bidstrup
Alexander Lacik, der er topchef i smykkeselskabet, siger at de laboratoriefremstillede diamanter er et eksempel på, hvordan man i fremtiden vil producere luksusvarer. | Foto: Stine Bidstrup
AF MARKETWIRE

Er man til diamanter, kan man nu også købe smykker prydet med de funklende sten i Pandoras butikker i Danmark.

Torsdag lanceres de laboratorie fremstillede diamanter blandt andet i den spritnye flagskibsbutik, som ligeledes åbner den 6. juni på Strøget i København.

Indtil da har det kun været muligt at købe Pandora-smykker med diamanter i USA, Storbritannien og enkelte andre lande.

Alexander Lacik, der er topchef i smykkeselskabet, siger at de laboratoriefremstillede diamanter er et eksempel på, hvordan man i fremtiden vil producere luksusvarer.

Selskabet oplyser i den forbindelse, at CO2-aftrykket fra en 14 karat ring i massivt guld med 1 karat laboratoriedyrket diamant svarer til CO2-aftrykket fra et par jeans.

Samtidig er de laboratorieskabte diamanter identiske med diamanter fra en mine med samme optiske, kemiske, termiske og fysiske egenskaber. De er ligeledes klassificeret efter den samme branchestandard kendt som ”de fire C’er” – slibning, farve, klarhed og vægt (cut, colour, clarity and carat på engelsk).

”Laboratorie-diamanterne er produceret med vedvarende energi, hvilket giver et CO2-aftryk på omkring 5 pct. sammenlignet med en mine-diamant. For at sætte det tal i perspektiv ville verden spare mere end 6 mio. tons CO2 om året, hvis alle diamanter blev udvundet med det samme lave CO2-aftryk som Pandoras laboratorie-diamanter,” oplyser smykkeselskabet og tilføjer, at det næsten svarer til udledningerne fra hele Danmarks strømforbrug i et år.

Med hensyn til det guld og sølv, som Pandora bruger til ringe, halskæder, charms og de andre smykker, så er det 100 pct. genbrug.

Pandoras mål er at nå en omsætning på smykkekollektionerne med diamanter på mere end 1 mia. kr. i 2026. Til sammenligning var omsætningen i 2023 265 mio. kr., og 63 mio. kr. i første kvartal i år.

Pandoras samlede omsætning var sidste år på 28,1 mia. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også