"Jeg ved hvordan det føles ikke at have penge og har aldrig været bange for det"

10 TIL DETAILPROFILEN: Hun har en høj risikovillighed med hjemmefra, er særligt fan af én erhvervskvinde, øver sig i at sige nej og tror på, alt kan lade sig gøre. Mød Frederikke Antonie Schmidt, stifter og ejer af skobrandet Roccamore.
"Roccamore er ikke en baby, det er en business, og den skal blive rigtig stor," siger iværksætter Frederikke Antonie Schmidt., der stiftede skobrandet i 2014. | Foto: Stine Bidstrup
"Roccamore er ikke en baby, det er en business, og den skal blive rigtig stor," siger iværksætter Frederikke Antonie Schmidt., der stiftede skobrandet i 2014. | Foto: Stine Bidstrup

Autoritetstroen kan ligge på et lille sted – og tidsoptimismen er en fast følgesvend for Roccamores stifter og kreative direktør Frederikke Antonie Schmidt.

Hun slapper bedst af med at være aktiv med klatring eller på et paddleboard sammen med sin italienske mand og har både fået en stærk mavefornemmelse, ukuelig arbejdsomhed og indædt vedholdenhed med hjemmefra sin mor. 

Hun har tjent sine egne penge, siden hun var 10 år, og hun er i dag stålsat på at gøre skobrandet Roccamore til en business, der skal blive ”rigtig stor”.

Mød iværksætteren, skodesigneren og profilen Frederikke Antonie Schmidt her.

1. Mit mest fremtrædende karaktertræk?

”Jeg er et utroligt vedholdende menneske, der tror på, at vi kan alt. I denne del af verdenen har vi så utrolig mange muligheder, at jeg virkelig tror på, at alt kan lade sig gøre.” 

”Det betyder ikke, at vi ikke har store, svære udfordringer i Roccamore. Vi har mange, også af den type, som jeg endnu ikke ved, hvordan vi løser, men jeg giver aldrig op, og mit team giver aldrig op. Der er mange veje til Rom, det handler bare om at finde den, der er rigtig for dig.”

2. Det vigtigste jeg har med hjemmefra?

”En stærk mavefornemmelse og en høj risikovillighed. Jeg er enebarn og vokset op med utrolig meget frihed. Min mor har altid haft tiltro til mig og rost mine valg, også dem hun ikke var enig i, så jeg er vokset op med en stærk følelse af selvstændighed. Jeg tror på mig selv, og jeg stoler på min mavefornemmelse.” 

”Vi har aldrig haft særligt mange penge hjemme hos mig, og jeg har arbejdet og tjent mine egen penge, siden jeg var jeg 9-10 år gammel. Jeg ved, hvordan det føles ikke at have penge og har aldrig været bange for det, hvilket nok har givet mig en større risikovillighed end de fleste.”

3. Mine største erhvervshelte?

”Der er mange seje mennesker i verden, men jeg har en tendens til bedst at lade mig inspirere af dem, jeg kender.” 

”Eksempelvis er jeg gode venner med og stor fan af Mia Wagners (medstifter af Female Invest, red.) tilgang til verden. Hun er uddannet advokat, meget analytisk og har en særlig erfaring i konflikthåndtering, som jeg synes er enormt spændende. Jeg vil så gerne have, at alle er glade, at jeg ofte roder mig ud i situationer, der kunne have været tacklet meget bedre, hvis jeg bare havde taget den up front. Her hjælper det at sparre med Mia.” 

4. Mit seneste impulskøb?

”En totalt overdrevet grøn velourkjole med drapering og dyb udskæring. Jeg fylder 40 år lige om lidt og gik efter at skabe et vildt outfit, der var helt anderledes, end det jeg plejer. Nu hænger den på skabet og kigger på mig, indtil jeg nok finder ud af, at den skal tilbage igen.”

"Jeg ofte roder mig ud i situationer, der kunne have været tacklet meget bedre, hvis jeg bare havde taget den up front. Her hjælper det at sparre med Mia (Wagner, red.)," siger Frederikke Antonie Schmidt om rollemodellen Mia Wagner fra Female Invest. | Foto: Stine Bidstrup

5. Mit forhold til tid?

”Jeg er virkelig dårlig til at komme til tiden. Dels fordi jeg tror, jeg kan flyve og nå til et møde ude i byen, som lå det i lige linje fra kontoret, dels fordi jeg har boet mange år i Italien, hvor tiden var lidt mere flydende.” 

”Generelt er de fleste af mine dage fulde af back to back-møder, hvilket betyder, at jeg er konstant 5-6 min. forsinket til alt. I starten af Roccamore havde jeg en medarbejder, der startede hvert møde med at udregne, hvor meget af hendes tid jeg nu havde spildt på årsbasis. Det var lidt op ad bakke, og i dag har vi efterhånden kun folk i teamet, der forstår helheden og ikke tager min forsinkelse som en personlig fornærmelse.”

6. Min største brist?

”Jeg er dårlig til at sætte grænser for mig selv og vil gerne have, at alle kan lide mig. Jeg har det sidste års tid arbejdet aktivt med at lære at sige nej og forsøge at være ligeglad, hvis jeg fornemmer, at andre ikke kan lide mig.” 

”Langsomt er min fomo (fear of missing out, red.) blevet opløst, og jeg har det nu faktisk helt okay med at sige nej til et stort event, hvor alle kommer, for at ligge på sofaen med min mand og læse krimier. Langt sværere er det at acceptere, hvis nogen ikke kan lide mig, og hvis ikke jeg når at fange mig selv, bliver jeg hurtigt alle introverte menneskers værste mareridt.”

7. Min største naturoplevelse?

”Min mands familie har hus i bjergene med vinmarker og olivenlunde, så langt øjet rækker, og udsigt til Sardinien på en klar dag. Her sker der intet. Man kan plukke frugt, fordre høns, hugge brænde, læse bøger og slappe af.” 

”Højdepunktet er, når naboen oppe ad vejen går tur med sine mange geder. Han får penge for at ”slå græsset” på de omkringliggende matrikler, og det er noget af det hyggeligste, at trisse rundt med ham og flokken.”

8. Min største forretningsmæssige ambition?

”At bygge Roccamore op til en international succes. Jeg møder mange mennesker, der synes, det er hyggeligt at tale iværksætteri og referere til opstarts-virksomheder som værende babyer. Roccamore er ikke en baby, det er en business, og den skal blive rigtig stor.”

"Jeg har det nu faktisk helt okay med at sige nej til et stort event, hvor alle kommer, for at ligge på sofaen med min mand og læse krimier," siger Frederikke Antonie Schmidt, der øver sig i at sige nej. | Foto: Stine Bidstrup

9. Mit forhold til autoriteter?

”Min mor var med til at starte Christiania. Hun flyttede dertil i 70’erne, startede skraldeholdet, organiserede kabaret og holdt stand mod Bullshit-rockerne, der dengang forsøgte at overtage området. Hun var en del af stedets sjæl og flyttede først, da hun blev gravid med mig. Min mor har aldrig haft særligt meget tiltro til autoriteter, forståeligt nok, hvis man hører nogle af hendes historier om, hvordan hun blev behandlet af politiet som ung og endda som gravid. ”

”Jeg har det meste af mit liv opfattet autoriteter som noget, der skulle udfordres. Jeg har fået mange lærere til at græde og været i råbekamp med mange rektorer, indtil jeg som voksen fandt en bedre balance og begyndte at se fordelene ved at have autoriterene på min side. Men, autoritetstro, det bliver jeg nok aldrig.”

10. Min vigtigste vej til at koble af?

”Jeg opdagede sport sent i mit liv og begyndte først rigtigt at træne, da jeg startede Roccamore. Jeg fandt rimeligt hurtigt ud af, at jeg havde brug for en ventil, hvis jeg skulle overleve det her pres, og det blev sport.” 

”Jeg kobler virkelig af ved fysisk aktivitet, men det skal helst være tungt og ikke pumpe for meget adrenalin, det har jeg nok af i forvejen, så jeg vender altid tilbage til klatring og SUP (stand up paddle, red.). Begge er aktiviteter i naturen, hvor man træner med sin egen kropsvægt, hvilket gør, at jeg kan træne sammen med min mand, og så bliver det hurtigt verdens bedste lørdag.” 

LÆS FLERE INDSLAG I SERIEN ’10 TIL DETAILPROFILEN’ HER:

”Jeg har meget kort fra tanke til handling. Nogle gange for kort”

”Alt kan lade sig gøre - det umulige tager bare lidt længere tid”

”Jeg kan godt finde på at smide en eller anden bombe for at få gang i diskussionen”

”Mine getaways er mit ’check-in’ med mig selv”

”Jeg har aldrig backpacket, gået Caminoen eller rejst særlig meget – jeg har arbejdet”

”Jeg har på egen krop erfaret at det ikke altid er let at passe ind i nye kulturer”

”Jeg er ukuelig tidsoptimist og urimeligt utålmodig – en virkelig dårlig kombination”

”Jeg er en lidt rastløs sjæl med et ”liberalt” forhold til risici”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også