"Jeg er ukuelig tidsoptimist og urimeligt utålmodig – en virkelig dårlig kombination"

10 TIL DETAILPROFILEN: Kenneth Nørgaard har aldrig planlagt sin karriere, men har lært hjemmefra, at hvis du har evnerne, så har du også pligten. I dag er han topchef i Babysam, og her fortæller han både om sit seneste impulskøb og sin største brist – og hvilken type chef han absolut ikke har lyst til at være.
"Jeg lever fint med kalkuleret risiko," siger Kenneth Nørgaard, der siden 2015 har været adm. direktør for Babysam. | Foto: Joachim Ladefoged/ERH
"Jeg lever fint med kalkuleret risiko," siger Kenneth Nørgaard, der siden 2015 har været adm. direktør for Babysam. | Foto: Joachim Ladefoged/ERH
AF REDAKTIONEN

Kenneth Nørgaard, der siden 2015 har stået i spidsen for Babysam, er typen, der hellere tager en chance for meget i stedet for at gennemanalysere alle beslutninger ned til mindste komma.

I DetailWatchs faste indslag ”10 spørgsmål til detailprofilen” kan du møde topchefen, der er en ivrig shopper, og som dedikerer sine weekender til familien.

1. Mit mest fremtrædende karaktertræk?

”Handlekraftig – jeg evner hurtigt at omsætte tal og analyser til konkrete handlinger, er ikke bange for at gå med min mavefornemmelse, og jeg lever fint med kalkuleret risiko.”

”Jeg igangsætter hellere syv tiltag med 85 pct. succesrate end bruger tid på at planlægge og analysere fire tiltag med 100 pct. succesrate. Den strategi har ledelsesmæssigt givet mig langt mere succes end fiasko, men betyder naturligvis, at min organisation kan komme til at bruge unødig tid på en idé, der nok ikke ville have fået vinger med lidt mere analyse og planlægning.”

2. Det vigtigste jeg har med hjemmefra?

”Jeg kommer fra et middelklassehjem i Hjørring, og mine forældre har aldrig haft en erhvervsmæssig ambition om karriere, men har begge været utrolig dedikerede personer i foreningslivet og politik. Min far har som cheftræner været Danmarksmester i kvindefodbold, og min mor har været ”stemmesluger” i byrådet – de udlevede deres ambitioner uden for arbejdspladsen.”

”Det vigtigste, jeg har med hjemmefra, er, at har du evnerne, har du også pligten. Hårdt arbejde og dedikation slår talent, så vil du være bedst, må du træne hårdere og oftere end dine modstandere.”

3. Mine største erhvervshelte?

”I mine tidligere år som leder slugte jeg Jack Welch råt og var fascineret af den amerikanske managementkultur, mens jeg i dag og især i min nuværende rolle har været meget inspireret af Hubert Joly, som stod bag en imponerende turnaround af Bestbuy i USA. Jeg vil anbefale alle at læse hans bog ’The Heart of Business’. James Allen fra Bain er også en stor inspiration igennem bøger som ’Founders Mentality’ og ’Profit From The Core’.”

4. Mit seneste impulskøb?

”Mine medarbejdere gav mig på et tidspunkt et skilt, hvor der stod; ”I am not a shopaholic, I am just helping the economy”, da der kom lidt mange pakker på kontoret… Mit seneste impulskøb var et legehus og sandkasse til min datter på to år – en god mulighed for lige at teste en konkurrent.”

5. Mit forhold til tid?

”Jeg er ukuelig tidsoptimist og urimeligt utålmodig – en virkelig dårlig kombination både arbejdsmæssigt og privat. Jeg arbejder kontinuerligt med at forsøge at sikre mig, at min optimisme og utålmodighed ikke står i vejen for den rigtige løsning – et godt udgangspunkt er, at jeg er meget bevidst om, at den kombination ikke altid tjener mig eller min organisation bedst.”

6. Min største brist?

”Jeg er meget udadvendt, handlekraftig, direkte og ikke den stille type, så jeg kan let komme til at fylde meget – og i nogle situationer også for meget. Jeg er bevidst om det og øver mig dagligt i at lade andre tale mere end mig selv og så lytte mere efter og få stillet de rigtige spørgsmål – frem for at komme med min løsning.”

7. Min største naturoplevelse?

”Min største naturoplevelse var i Norge, hvor en god ven havde inviteret til 40 års fødselsdag med en weekend ”på fjeldet”, hvor vi hikede op til nogle hytter, der lå i en lille gyde med en sø, sauna og drikkevandskilde. Vi gik ned næste morgen klokken 05:00 og hikede derefter op på Preikestolen som de første den morgen. Når man står der en tidlig morgen og kigger ud over Lysefjorden – det kan virkelig noget.”

8. Min største forretningsmæssige ambition?

”Jeg har aldrig planlagt min karriere, men har fokuseret på den rolle, jeg havde, og på hvordan jeg kunne skabe de bedste resultater, lige der hvor jeg er. Det sagt så er jeg virkelig til fals for at sætte ambitiøse mål, lægge et pres den vej igennem og skabe sammenhold om en ambition, som alle kan se sig selv i – hele vejen rundt i virksomheden. Hvor jeg er i dag, er min ambition at skabe den mest ansvarlige og velkonsolidere babyudstyrskæde i Norden.”

”Jeg tror aldrig, jeg kommer til et punkt, hvor jeg tænker: ”Ambitionen er opnået”. Men hvis jeg gør – og ikke har en ny ambition – er det uden tvivl signalet om, at min rejse er slut, men ikke virksomhedens.”

Kenneth Nørgaard er gift med Denise Christensen, der er adm. direktør i tøjvirksomheden Birger Christensen. | Foto: Morten Bentzon/Babysam/PR
Kenneth Nørgaard er gift med Denise Christensen, der er adm. direktør i tøjvirksomheden Birger Christensen. | Foto: Morten Bentzon/Babysam/PR

9. Mit forhold til autoriteter?

”Autoriteter har jeg ingen problemer med – der er nogen, der skal bestemme og træffe afgørelsen og sikre, at det ikke ender i kaos. Det være sig i samfundet, skolen eller i en familie, og det samme gør sig gældende i enhver virksomhed.”

”Jeg har arbejdet internationalt og har oplevet inkompetente autoriteter, der var blevet chefer af uransagelige årsager, og som gennemtvang dårlige beslutninger baseret på uvidenhed eller endnu værre ignorance, hvor dygtige mellemledere frustreret satte gang i forkerte handlinger, fordi en med flere stjerner på skulderen ville have det.”

”Jeg har generelt været privilegeret og haft utrolig dygtige ledere igennem min egen karriere, som igennem deres adfærd og handlinger var naturlige autoriteter, som jeg stolede på og ville gå i krig for. Det er det samme, jeg altid stræber efter. Min autoritet skal komme igennem mine handlinger og min adfærd og ikke fra titlen i min e-mail signatur. Jeg har ingen problemer med at træde i karakter og bruge min autoritet, når det er nødvendigt uden rundbordssnak – men det skal helst være undtagelsen og ikke reglen.”

10. Min vigtigste vej til at koble af?

”Min familie er min base, og tiden sammen med mine børn er den absolut vigtigste vej til at koble af. Vores weekender er dedikeret til familien og foregår oftest i ret stille tempo i forhold til hverdagen, hvor to CEO-jobs skal koordineres sammen med tre børn på 17, 9 og 2 år og en lille Cavalier King Charles Spaniel – så farmor og farfar er uundværlige i hverdagen for at den hænger sammen.”

”Vi drømmer om et landsted på Langeland, hvor vi kan tage til og koble helt ud i weekenderne, men har endnu ikke taget springet, selvom vi har kigget på en del huse efterhånden. Vi starter altid den første uge af sommerferien på Langeland eller Tåsinge – for os er det indbegrebet af at koble ud og komme ned i tempo.”

”Jeg er en lidt rastløs sjæl med et ”liberalt” forhold til risici”

”Jeg er typen, der kan ligge vågen om natten, hvis vi får en dårlig anmeldelse på Trustpilot”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også