"Alt kan lade sig gøre - det umulige tager bare lidt længere tid"

10 TIL DETAILPROFILEN: Han har sparket stort set alle KPI’er til hjørne, opsøger aktivt tanketomrum og har en stenhård vilje til at gå distancen og lidt til med fra barndomshjemmet. Mød Per Imer, topchef i e-commerce-platformen Coolrunner.
"Man kan ikke forny sig uden at få hudafskrabninger," siger Per Imer om fokus på medarbejdertrivsel, der blandt andet har givet dødsstød til flere KPI'er. | Foto: Stig Pedersen/aidgency
"Man kan ikke forny sig uden at få hudafskrabninger," siger Per Imer om fokus på medarbejdertrivsel, der blandt andet har givet dødsstød til flere KPI'er. | Foto: Stig Pedersen/aidgency

Gennem syv år har Per Imer opbygget og drevet pakke- og logistikportalen Coolrunner, der udspringer af nordjyske Coolshop og har som ambition at tilbyde pakkelevering fra blandt andet webshops billigere og mere effektivt.

Coolrunners platform fungerer som mellemled og broker mellem webshops og diverse distributionsselskaber og havde i seneste regnskabsår et overskud på 3,5 mio. kr. ud af en bruttofortjeneste på 19 mio. kr. Egenkapitalen lød på 14 mio. kr. 

Selv lægger Per Imer vægt på, at virksomheden bygger på en om ikke fejlkultur, så i hvert fald en fejl-tilladt-kultur som en forudsætning for at udvikle og vokse som teknologibaseret selskab. 

Privat lader han bedst op med naturoplevelser, høj puls og tankefrirum – og er rundet af en opvækst, hvor der blev gået en ekstra mil for at lykkes.

Kom tættere på topchefen med Nordjylland rullende i blodet her.

1. Mit mest fremtrædende karaktertræk?

”Nysgerrighed, passion og energi. Det fundament, vi står på i Coolrunner, forandrer sig hele tiden, og nogle gange sker det meget hurtigt. Så vi skal hele tiden turde forny os og turde fejle, for man kan ikke forny sig uden at få hudafskrabninger. Derfor er det også meget vigtigt for mig, at mennesker ikke bliver set for deres fejl, men for deres værdi.” 

”I de syv år, vi har drevet virksomheden, har vi ikke haft en, der er gået ned med stress endnu. Det handler nok om, at vi prøver at pille det ud, der kan give negative tanker. Vi er ikke perfekte, men vi har meget fokus på det, og jeg tror, det er med til at give ejerskab og tillid.”

”Vi har stort set fjernet alle de KPI’er, man kan. Ikke fordi vi har noget imod dem, men vi har valgt at fjerne alle KPI’er, der ikke skaber reel værdi, eller som skaber stress eller negative tanker. Som gør os bange for at prøve nyt af, kan man sige.” 

2. Det vigtigste jeg har med hjemmefra?

”Jeg kommer fra en familie med en revisor-far og en skolelærer-mor og er nummer tre i søskendeflokken. Min storebror er født med et handicap, og min far var den, der stod op kl. 6 om morgenen og sendte min storebror med skolebussen kl. 7, kom hjem fra arbejde og sørgede for at putte ham i seng om aftenen, indtil han var 21 år. Så jeg kommer fra noget, hvor man går distancen for tingene og for hinanden.” 

”Min far fik at vide, min storebror ikke kunne lære at cykle på en trehjulet, men min far blev ved med at træne med ham, og han lærte det til sidst. Så der er en saying, at alt kan lade sig gøre – det umulige tager bare lidt længere tid. Den har jeg meget med hjemmefra.”

3. Mine største erhvervshelte?

”Det er både hverdagsheltene og dem, der tænker stort og prøver at bevæge verden i en bedre retning som Elon Musk, der sætter sig ned og laver elbiler eller vil kolonisere Mars eller andre stjernekrigsprojekter. Det er meget fascinerende.” 

”Men jeg bliver lige så fascineret af det personlige lederskab, der påtager sig et ansvar, hvad enten det er skolelederen eller pædagogen, hvor folk går den ekstra mil, fordi de brænder for det. Jeg synes, jeg møder rigtig mange af dem.” 

4. Mit seneste impulskøb?

”Jeg har lige købt mig en kaffemaskine, som var et black friday-tilbud. Jeg er sådan en, der både kan have kigget på et ur i 14 år, inden jeg tænker: ”ok, nu køber jeg det”, og så købe noget spontant. Sådan var det her. Der er ikke noget bedre for mig end at få en god kop kaffe om morgenen, så det var nok det, der gjorde udslaget her.” 

5. Mit forhold til tid?

”Jeg er en af de irriterende tidsoptimister. Man siger, vi generelt overvurderer, hvad vi kan nå på en måned, og undervurderer, hvad vi kan nå på et år. Det kan jeg godt genkende.” 

”Jeg er blevet markant bedre til at prioritere, men grundlæggende vil jeg bare gerne mange ting. Det har den fordel, at vi også når en masse og kommer hurtigere i gang. Vi laver bronzeløsninger til en start og udvikler dem derfra til guldløsninger. Det er en dynamik, jeg står meget på. Man får ikke nødvendigvis gjort mere, fordi man har meget tid. Omvendt kan man også lægge for meget ind og presse citronen. Det er en hårdfin balance.”

6. Min største brist?

”Jeg er lidt utålmodig og skal være opmærksom på, at vi ”får halen med” i forretningen. Vi prøver at tackle det ved blandt andet at starte med mindre projekter og bygge på derfra, så vi hurtigt kan teste af og skifte kurs, hvis det er nødvendigt. Det handler også om at få de rigtige ledelsesteam sat sammen til opgaverne, og der synes jeg, vi har fundet en god balance.”

7. Min største naturoplevelse?

”Der er mange. Jeg er passioneret løber og cykler rigtig meget. Den største oplevelse havde jeg nok i Australien, hvor jeg deltog i et 10 dages moutainbike-løb og kom langt ud i naturområder, hvor man ellers ikke kan komme på en biltur. Det var en helt vild og unik oplevelse, som stadig sidder i mig, fordi naturen på mange måder er så ekstrem, stor og anderledes.” 

”Jeg er meget optaget af at have nogle tomrum, hvor tankerne ikke fylder – der synes jeg, at natur og motion har noget at byde på” 

"Mit forhold til autoriteter er egentlig godt, hvis de også har en vis ydmyghed indbygget. Det knækker for mig der, hvor nogen misbruger deres autoritet, og det kan være i alle afskygninger," siger Per Imer. | Foto: PR/Coolrunner

8. Min største forretningsmæssige ambition?

”At vi udvikler os konstant og lykkes med at løse de problemer, kunderne har, så det altid bliver en win-win.”

9. Mit forhold til autoriteter?

”Mit forhold til autoriteter er egentlig godt, hvis de også har en vis ydmyghed indbygget. Det knækker for mig der, hvor nogen misbruger deres autoritet, og det kan være i alle afskygninger. Det handler ikke kun om folk, der misbruger en formel magt eller autoritet, de har, det kan også være i hverdagssituationer, og hvor nogen misbruger en uformel magt.” 

”Jeg har det fint med selv at have autoritet og udstikke en retning, men jeg er samtidig fuldt bevidst om, at det kun er som team, vi får det til at ske. Det er et samspil, som jeg har kæmpe respekt for.” 

10. Min vigtigste vej til at koble af?

”Jeg lader meget godt op i mit eget selskab, så det er utroligt vigtigt for mig med planlagt alene-tid, hvor jeg får tid til at fordybe mig i mine egne tanker eller skabe det berømte tomrum. Motion og læsning er for mig nogle vigtige komponenter. Jeg er stort set ikke på nogen form for socialt medie – ud over Linkedin arbejdsmæssigt.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også