Adidas ser muligt kæmpetab i 2023

Efter samarbejdet med den amerikanske musiker Ye, tidligere kendt som Kanye West, ophørte i efteråret, forventer sportstøjsproducenten Adidas et markant driftstab i 2023.
Arkivfoto: Den amerikanske musiker Ye, tidligere Kanye West | Foto: Martin Lehmann / Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Den amerikanske musiker Ye, tidligere Kanye West | Foto: Martin Lehmann / Ritzau Scanpix
Af Marketwire

Den tyske sportstøjsproducent Adidas forudser et muligt driftsunderskud i 2023 på 700 mio. euro.

Den store nedtur er først og fremmest udløst af, at selskabet i efteråret opsagde samarbejdet med den amerikanske musiker Ye, tidligere kendt som Kayne West, efter at denne flere gange var fremkommet med antisemitiske udtalelser.

Adidas har tidligere luftet tanken om fortsat at sælge kollektionen af især sko, men uden at bruge navnet ”Yeezy”, og selv om de overvejelser fortsætter, antager den finansielle prognose, at det eksisterende lager af Yeezy-varer ikke sælges.

”Dette ville sænke indtægterne med 1,2 mia. euro og driftsindtjeningen med 500 mio. euro dette år,” hedder det i torsdagens melding fra den tyske koncern.

På den baggrund regner Adidas med, at det valutakursneutrale salg i 2023 vil falde med op mod ni pct.

”Selskabets underliggende driftsindtjening forudses at være omkring break even-niveau.”

Det kan dog blive endnu dyrere for Adidas, for skulle koncernen ende med ikke at finde nyt kommercielt formål med sit Yeezy-lager, og afskrives det derfor helt, vil det koste yderligere 500 mio. euro på driften. Altså, potentielt en mia. euro samlet set.

Udover det planlægger Adidas at tage engangsomkostninger i 2023 på 200 mio. euro.

”Disse omkostninger er del af en strategisk gennemgang, som selskabet for tiden foretager med henblik på at genantænde profitabel vækst i 2024.”

Samlet set betyder det altså, at underskuddet i 2023 kan nå op på 700 mio. euro, hvis Adidas må ende med at tage den fulde konsekvens af det ophørte samarbejde med Ye.

Foreløbige regnskabstal, også lagt frem torsdag, viser, at omsætningen i 2022 voksede på valutakursneutral basis med en pct., mens den overordnet gik frem med seks pct. til 22,51 mia. euro. 

Driftsoverskuddet endte på 669 mio. euro mod 1986 mio. euro i 2021, og nettooverskuddet blev på 254 mio. euro. Året før det var det på 1.492 mio. euro.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også