Forud for regnskab: Pandora ventes at skuffe

En brand på det europæiske distributionscenter i Hamborg har blandt andet påvirket omsætningen negativt i Pandora.
I 2022 venter analytikerne, at den organiske vækst ender på 5 pct. | Foto: Pr/pandora
I 2022 venter analytikerne, at den organiske vækst ender på 5 pct. | Foto: Pr/pandora
AF MARKETWIRE

Når Pandora sætter punktum for 2022, er det ikke så meget regnskabet, der vil tage fokus som forventningerne til 2023.

”Pandora har formået at få væksten tilbage i forretningen, men de kraftigt stigende forbrugerpriser og udsigten til en recession har ikke gjort det lettere at levere på målsætningen om en gennemsnitlig årlig omsætningsvækst på 6-8 pct. frem mod 2023. Vi frygter således, at væksten går hen og bliver negativ, i takt med at recessionen sætter ind,” skriver Jyske Bank i en analyse forud for regnskabet.

I 2022 venter analytikerne, at den organiske vækst ender på 5 pct. Og i 2023 ser de en vækst på 1 pct., fremgår det af et estimat indsamlet af Pandora selv.

Udsigt til recession

En lavere vækst presser sig allerede på. Analytikerne venter, at den organiske vækst er negativ i oktober, november og december, hvor smykkekæden ellers normalt har et godt salg på grund af blandt andet black friday og julen, der udgør omkring 70 pct. af salget i kvartalet.

Samlet ventes en negativ vækst på 1 pct., hvor analytikernes estimater går fra minus 2 til plus 4 pct.

”Historisk er smykkesalget faldet med 5 pct. i perioder med en mild recession, men butiksåbninger, lanceringen af Diamonds by Pandora og genåbningen i Kina gør, at vi ikke forventer, at det bliver helt så slemt for Pandora,” skriver Jyske Bank-analytiker Janne Vincent Kjær forud for regnskabet.

Jyske Bank har gravet tal fra US Bureau of Economic Analysis frem, der viser, at smykkesalget i USA er faldet med henholdsvis 5 pct. i november og 2 pct. i december.

”Samtidig har promoveringsaktiviteten i markedet været mere omfattende end sidste år, hvor særligt Signet har været aggressive i deres tilbudskampagne, som de startede 6 uger før black friday. Det kan have kostet lidt på salget i USA,” lyder det fra Janne Vincent Kjær.

Hun venter, at den organiske vækst lander på minus 0,7 pct. i fjerde kvartal, hvor det blandt andet er en brand på det europæiske distributionscenter i Hamborg, der har påvirket omsætningen negativt med en lav encifret procentsats.

”Der er dog efterladt plads til en forværring i guidance, hvor Pandora implicit guider for en organisk vækst på minus 3 til plus 2 pct. i kvartalet,” fremgår det af analysen.

Forsigtige skridt i 2023

Janne Vincent Kjær venter, at Pandora vil være forsigtige i sine udmeldinger omkring 2023, hvilket vil afspejle sig i et bredt guidanceinterval, som indeholder forventningen om en mild recession.

Janne Vincent Kjær påpeger dog, at Pandora er godt polstret til at gå en recession i møde som følge af flere ting:

”Selskabets høje bruttomargin, fleksible omkostningsbase, lave gældsætning og stærke cashflow-generering, hvilket giver selskabet mulighed for at sende op imod 4,7 mia. kr. tilbage til aktionærerne, svarende til 8 pct. af den nuværende markedsværdi. Vi ser derfor fortsat Pandora som en langsigtet attraktiv investering, men aktien er kørt stærkt op til regnskabet,” skriver hun.

Jyske Bank har forud for regnskabet sænket sin anbefaling af aktien til ”hold” fra ”køb”.

Analytikernes forventninger til Pandoras regnskab for fjerde kvartal af 2022:

Pandora kommer med regnskab den 8. februar omkring klokken 7.30.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også