Asos hyrer profil ind til at rydde op i finanserne

Den online modewebshop med Anders Holch Povlsen i ejerkredsen har hyret profil med erfaring i omlægning og rekonstruktion ind for at inddæmme finansielle risici, skriver Sky News. 
Asos' seneste regnskab viste et dundrende underskud. | Foto: Dado Ruvic/reuters/ritzau Scanpix
Asos' seneste regnskab viste et dundrende underskud. | Foto: Dado Ruvic/reuters/ritzau Scanpix

Efter et år med fald i indtjeningen og pres på aktiekursen har den britiske online modeplatform Asos nu hyret finansprofilen Scott Millar, der har stærke erfaringer inden for rekonstruktion, ind til selskabets finansafdeling. Det erfarer Sky News

Det sker ifølge mediet på baggrund af pres fra selskabets långivere, der blandt andet tæller Barclays, HSBC og Lloyds Banking Group. 

Scott Millar får ifølge en kilde tæt på virksomheden rolle som midlertidig direktør for finansielle projekter, og flere kilder antyder ifølge mediet, at han kommer til at spille en vigtig rolle i at sikre Asos’ finansielle position. 

Nyheden kommer oven på, at Asos i løbet af det seneste år både har udskiftet sin topchef, bestyrelsesformand og finansdirektør. 

Webshoppen meddelte i oktober at man ville gå forretningen efter i sømmene efter et regnskab med et dundrende underskud før skat på 32 mio. britiske pund (omkring 274 mio. kr.), mod et overskud på 177 mio. pund året før. Asos’ omsætning viste en flad udvikling med en vækst på 1 pct. til 3,94 mia. pund (omkring 33,7 mia. kr.). 

Den britiske netbutik blev grundlagt i 2000 og er blandt de ældste modeforretninger på nettet. Selskabet har den danske Bestseller-topchef og -ejer Anders Holch Povlsen blandt hovedaktionærerne med en ejerandel på knap 28 pct. 

I forbindelse med direktørskiftet i sommer, hvor Ramos Calamonte blev forfremmet fra kommerciel direktør til topchef, blev den danske erhvervsmand Jørgen Lindemann indsat som ny formand.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også