Britisk butikskæde vil investere milliarder i varehuse

Marks & Spencer har planer om at åbne 20 store butikker i regnskabsåret 2023/24, hvilket vil kræve investeringer for omkring 4 mia. kr.
Den britiske kæde Marks & Spencer ejer både supermarkeder, kiosker og tøjbutikker. | Foto: MOLLY DARLINGTON/REUTERS / X07092
Den britiske kæde Marks & Spencer ejer både supermarkeder, kiosker og tøjbutikker. | Foto: MOLLY DARLINGTON/REUTERS / X07092

Den britiske kæde Marks & Spencer, der både ejer supermarkeder, kiosker og tøjbutikker, vil i det kommende regnskabsår investere et beløb svarende til omkring 4 mia. kr. i at åbne 20 nye, store butikker, skriver nyhedsbureauet Reuters.

I pipeline er blandt andet butiksplaceringer i Liverpool, Birmingham og Manchester.

Ifølge Reuters viser investeringen den betydning, som fysiske butikker har for detailhandlere, men som også kræver tilpasning. 

”Butikker er en del af kernen for M&S’ omni-channel fremtid. Vores butiks-rotationsprogram handler om at have de rette butikker på det rette sted og med den rette plads,” siger Stuart Machin, adm. direktør i Marks & Spencer.

Planen involverer blandt andet at reducere antallet af full-line-butikker med 67 til 180, mens kæden vil øge antallet af food-only-butikker med 104 til 420.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også