Investorer kræver bedre kontrol med leverandører til britisk detail

Den britiske fødevareindustri er i stigende grad blevet afhængig af udenlandsk arbejdskraft, og det får risikoen for brug af tvansarbejde til at stige, advarer pengestærke investorer de britiske detailkæder.
Arkivfoto. | Foto: Jyllands-Posten
Arkivfoto. | Foto: Jyllands-Posten

Saintsbury’s, Tesco, Spencer & Marks og andre detailkæder i det britiske har et ekstra ansvar for, at deres fødevareleverandører opfører sig ordentligt.

Det mener en række investorer, herunder Schroders, Sarasin & Partners and Quilter Cheviot, i en opsang til detailkæderne, ifølge den britiske avis Financial Times.

Siden Brexit og Ruslands invasion af Ukraine er engelske landbrug blevet mere afhængig af arbejdskraft udenfor EU, hvoraf mange knokler for at få afbetalt en gæld. Samtidig har der været flere og flere eksempler på dårlige boligforhold, brug trusler om deportation og endda eksempler på folk, der ikke kan forlade deres arbejdsplads, skriver avisen.

Det har fået investorerne, der tilsammen råder over 800 mia. engelske pund, til at kræve bedre kontrol med leverandørerne.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også