Pandora indlemmer nu også USA og Canada i diamantfamilien

Amerikanske og canadiske kunder kan fremover også købe laboratoriefremstillede diamanter fra Pandora. Hidtil har det kun været kunder i Storbritannien, der har haft adgang til smykkerne.
Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Diamantsmykker fra Pandora bliver nu også mulige at købe i USA og Canada. Den danske smykkekoncern har hidtil kun solgt de laboratoriefremstillede diamanter – Brilliance – i Storbritannien, men nu bliver familien udvidet.

Det oplyser Pandora tirsdag morgen.

Med lanceringen går Pandora ind på verdens største marked for diamanter.

”Fremtiden for luksus er her i dag. Laboratorieskabte diamanter er lige så smukke som udvundne diamanter, men tilgængelige for flere mennesker og med lavere kulstofemissioner. Vi er stolte af at udvide diamantmarkedet og tilbyde innovative smykker, der sætter en ny standard for, hvordan industrien kan reducere sin indvirkning på planeten,” siger Alexander Lacik, der er koncerndirektør i Pandora, om udvidelsen.

Det globale marked for diamantsmykker anslås til 84 mia. dollar. Og markedet ventes at fortsætte med at vokse.

Diamanter fremstillet på laboratorier i USA er fremstillet, skåret og poleret ved hjælp af 100 pct. vedvarende energi og har et kulstofaftryk på kun 8,17 kg CO2 per karat – det er 5 pct. af aftrykket fra en diamant udvundet fra en mine.

Pandora har regnet lidt på tallene – og hvis alle diamanter blev udvundet med det samme lave CO2-fodaftryk, som Pandoras laboratorieskabte diamanter, ville det spare mere end 6 mio. CO2 årligt, hvilket svarer til at erstatte alle biler i New York City med elektriske køretøjer.

Derudover vil kollektionen blive lavet af 100 pct. genbrugssølv og -guld – den første af slagsen hos Pandora.

Samlet bringer det udledningen fra en sølvring med en 0,15 karat laboratorieskabt diamant ned på 2,7 kg CO2, hvilket er lig med en t-shirts gennemsnitlige udledning.

Amerikansk marked kan trække ned for Pandora i andet kvartal

Pandora skyder gang i salg af smykker til kæledyr

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også