Internationalt modemærke sætter brug af Higg-indeks på pause

Sustainable Apparel Coalition og dets medlem H&M har sat brugen af bæredygtighedsmærkning gennem modeindustriens Higg-indeks på pause efter en advarsel fra det norske forbrugertilsyn, skriver The Guardian.
Sustainable Apparel Coalition og dets medlem H&M har taget en advarsel fra det norske forbrugertilsyn til efterretning. | Foto: ANDREW BOYERS/REUTERS / X03813
Sustainable Apparel Coalition og dets medlem H&M har taget en advarsel fra det norske forbrugertilsyn til efterretning. | Foto: ANDREW BOYERS/REUTERS / X03813

En advarsel til H&M fra det norske forbrugertilsyn har fået den internationale Sustainable Apparel Coalition (SAC) og det svenske modemærke til at sætte brugen af Higg Materials Sustainability Index (Higg MSI) i markedsføring på pause. Det skriver The Guardian.

Så sent som i denne uge har forbrugere kunnet tjekke miljøaftrykket af 655 stykker tøj på H&M’s webshop med data fra Higg-indekset. Men nu er det altså – i hvert fald for en stund – slut med at markedsføre produkter som mere bæredygtige ud fra ratings i indekset.

Bæredygtighedsaktivister i modeindustrien har tidligere klaget over Higg MSI’s brug af forældede og ikke repræsentative data for materialer, som Philippa Grogan fra konsulenthuset Eco-Age over for The Guardian kalder ”greenwashing i bogstaveligste forstand”.

Det norske forbrugertilsyn har tidligere vurderet, at outdoorbrandet Norrøna brød loven ved at markedsføre tøj ved hjælp af Higg MSI, da værktøjet ”ikke dokumenterer miljøegenskaberne af et konkret produkt”. I den forbindelse sendte tilsynet også en advarsel til H&M.

H&M og Norrøna er de første mærker til at benytte Higg-indekset i deres markedsføring, men SAC’s 250 medlemmer tæller også Nike, Walmart og Amazon.

H&M’s omsætning i Danmark falder til det laveste niveau i 15 år

H&M får advarsel om greenwashing i Norge efter sag med outdoorbrand

Modekæmpe tester CO2-indfangende tøj

Forsyningskaos tryktester Samsøe Samsøes bæredygtige mål

H&M øgede indtjeningen markant i andet kvartal

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også