Nikes omsætning dalede på grund af presset marked i Kina

I nyt kvartalsregnskab faldt omsætningen hos Nike. Men tallene blev ikke så lave, som analytikerne havde ventet.
Foto: Florence Lo/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Florence Lo/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Aktien i Nike steg umiddelbart efter regnskabsaflæggelse mandag, men investorerne besindede sig efter nærlæsning, hvorefter aktien faldt 2,7 pct. i eftermarkedet i USA. Udsigterne trak ned i det samlede regnskab efter vigende marginaler og drop i salget i Kina.

Sportskoncernen oplevede i perioden et fald i omsætningen på knap 1 pct. til 12,23 mia. dollar, men det var mod ventede 12,13 mia. dollar. Der var dog tale om en vækst på samlet 3 pct., hvis der justeres for udviklingen i valutamarkederne.

Overskuddet per aktie blev på 90 cent, sammenlignet med 93 cent et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 82 cent, ifølge Bloomberg News.

Tilbagegangen i salget dækkede over fald på hjemmemarkedet og især i Kina, hvor kvartalet var præget af store nedlukninger på grund af coronasmitte.

Salget i Kina dykkede således med 19 pct. til 1,56 mia. dollar mod spåede 1,74 mia. dollar, ifølge Bloomberg News, mens indtægterne i Nordamerika faldt med 5 pct. til 5,12 mia. dollar mod ventede 5,23 mia. dollar.

Det gik derimod lidt bedre end forventet i Europa og i det øvrige Asien, hvor der var fremgang på henholdsvis 9 pct. og 15 pct. til respektive 3,25 og 1,68 mia. dollar. I de to regioner havde analytikerne regnet med salg på 3,01 og 1,57 mia. dollar.

I Nikes fjerde kvartal faldt bruttomarginen fra 45,8 pct. til 45,0 pct., mens 46,7 pct. var ventet. tilbagegangen var ”primært drevet af et højere forældelsesniveau af lagrene i Kina og forhøjede fragt- og logistikomkostninger”, hedder det, omend det blev delvist modvirket af prisstigninger og bedre marginer i direkte-til-forbrugerne-forretningen over internettet.

Lagerbeholdningen steg i perioden med 23 pct. til 8,42 mia. dollar, hvilket var markant mere end konsensus på 7,03 mia. dollar. En stor del af den stigning skyldtes dog, at varer stadig var undervejs i fragt på grund af forstyrrelser i forsyningskæderne, forklarer Nike.

Nike trækker sig helt fra det russiske marked

Nike får pæne ord med på vejen efter regnskab for tredje kvartal

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også