Nike trækker sig helt fra det russiske marked

Det amerikanske sportsbrand har efter næsten fire måneders betænkningstid truffet beslutningen om at trække sig helt ud af Rusland som følge af landets aktuelle krig mod Ukraine.
Nikes butikker i Rusland har som denne i Sankt Petersborg været lukket siden marts på grund af Kremls krig i Ukraine. | Foto: Anton Vaganov/Reuters
Nikes butikker i Rusland har som denne i Sankt Petersborg været lukket siden marts på grund af Kremls krig i Ukraine. | Foto: Anton Vaganov/Reuters

Listen over verdensomspændende brands, der trækker sig fra det russiske marked, bliver længere og længere, og nu er amerikanske Nike blevet næste skud på stammen, skriver Reuters.

”Nike har besluttet at forlade det russiske marked. Vores prioritet er at sikre, at vi fuldt ud støtter vores medarbejdere, mens vi ansvarligt nedskalerer vores aktiviteter i løbet af de kommende måneder,” skriver Nike i en e-mail til Reuters.

Rivalerne fra Adidas, der lukkede alle sine russiske butikker og satte onlinesalget på pause i marts, meddeler nu til mediet, at det tyske sportsbrand ikke har i sinde at fortsætte sine aktiviteter i Rusland, mens Puma og Reebok også suspenderede sin drift i marts. Sidstnævnte er i forhandlinger om at sælge sine mere end 100 butikker til den tyrkiske skovirksomhed FLO Magazacilik, skriver Reuters.

Med beslutningen følger Nike i samme spor som Ikea, der i den forgangne uge meldte ud, at den svenske møbelgigant vil sætte sine fire fabrikker i det krigsførende land og dets allierede Hviderusland til salg, mens varehusene fortsat holdes lukket i en yderligere nedtrapningsproces.

I maj satte Nike også også et punktum for et 17 års langt samarbejde med storklubben Spartak Moskva, hvor sportsmærket har været trøjesponsor siden 2005.

Blot én pct. af Nikes samlede omsætning kommer fra Rusland og Ukraine kombineret.

Ikea sælger ud i Rusland og Hviderusland efter russisk invasion

Nike dropper sponsorat af russisk fodboldklub

Russiske møbelkæder retter blikket mod Ikeas fabrikker og varehuse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også