Russiske møbelkæder retter blikket mod Ikeas fabrikker og varehuse

Den russiske møbelkæde Tvoi Dom overvejer at købe Ikeas varehuse og fabrikker i landet, som den svenske kæde i sidste uge meddelte, at man har i sinde at sælge, skriver Reuters.
Ikea i Moskva. | Foto: STAFF/REUTERS / X01095
Ikea i Moskva. | Foto: STAFF/REUTERS / X01095

Både den russiske møbelkæde Tvoi Dom, der betyder ”dit hus”, og Hoff overvejer at købe Ikeas aktiver i Rusland, lyder det ifølge Reuters hos flere russiske nyhedsbureauer.

Det sker efter den svenske møbelkæde i sidste uge meddelte, at man gik efter at sælge fabrikkerne i Rusland og var i færd med at ”undersøge forskellige muligheder” for kædens 17 lukkede varehuse i landet.

”Ledelsen er klar til at overveje kommercielle forslag om overtagelse af IKEAs aktiver – detailhandel og produktionssteder”, sagde Amina Tagieva talsperson for Tvoi Dom, fredag ifølge nyhedsbureauet Tass.

Maxim Grishakov, adm. dir for møbelkæden Hoff, har også fortalt nyhedsbureauet RIA Novosty, at kæden overvejer at købe Ikeas fabrikker samt at leje dele af dens detail-arealer, skriver Reuters.

Ikea sælger ud i Rusland og Hviderusland efter russisk invasion

Ikea køber fortsat træ i Rusland trods egne udmeldninger

Legos varemærke forsøgt brugt i Rusland

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også