Nike får pæne ord med på vejen efter regnskab for tredje kvartal

Analytikerne fra flere selskaber tager godt imod udviklingen for sportsbrandet, der mandag offentliggjorde kvartalsregnskab.
AF MARKETWIRE

Nikes regnskab for tredje kvartal af regnskabsåret 2021/22 bød på beroligende læsning, om end der er spørgsmålstegn ved forsyningskæderne.

Sådan lyder dommen fra en række analytikere, efter at sportskæmpen fremlagde tal mandag aften efter børslukning.

Aktien stiger tirsdag 5,4 pct. i formarkedet.

Ifølge Omar Saad, der er analytiker hos Evercore ISI, var tallene for tredje kvartal ”en stor lettelse”.

Navnlig var udviklingen på det kinesiske marked ”markant bedre end ventet”, mens ledelsens bemærkninger også mindskede bekymringerne for effekten fra krigen i Ukraine, skriver analytikeren ifølge Bloomberg News.

Det samme lyder fra analytikerne hos Morgan Stanley og Citi. Begge finanshuse peger dog på, at Kinas svar på den seneste tids stigende coronasmitte mindsker sigtbarheden i den kommende tid og kan have en effekt på efterspørgslen og forsyningskæderne.

Hos Wells Fargo er analytikeren Kate Fitzsimons mere optimistisk og ser ifølge Bloomberg mandagens regnskab som grønt lys til at købe op i aktien i det kommende regnskabsår 2022/23.

Nike oplevede i tredje kvartal en fremgang i omsætningen på 5 pct. til 10,87 mia. dollar mod ventede 10,61 mia. dollar.

Det justerede overskud per aktie blev på 87 cent sammenlignet med 90 cent et år tidligere og mod et konsensusestimat på 72 cent ifølge Bloomberg News. Det justerede nettoresultat blev på 1,40 mia. dollar mod et bud på Wall Street på 1,17 mia. dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også