Handelsbanken: Prognose for Pandora i USA kan være for konservativ

Pandora venter et fald på 10-20 pct. på det amerikanske marked i år. Konkurrents forudsigelse er mindre negativ.
Foto: PR/Pandora
Foto: PR/Pandora
AF MARKETWIRE

Smykkeselskabet Pandoras prognose for 2022 kan være for konservativ, hvis amerikanske Signet Jewelers’ vurdering af markedsudviklingen i år ender med at holde stik.

Sådan lyder det fra Handelsbanken, der ser god mulighed for, at Pandora kan ende i den høje ende af sine udmeldte forventninger, hvis Signets forudsigelser om markedsudviklingen holder stik.

”Signet venter således, at det amerikanske smykkemarked i regnskabsåret 2022/23 i best-case-scenariet vil udvikle sig relativt fladt og i worst-case-scenariet falde med få procenter,” skriver Handelsbanken i en kommentar tirsdag.

”Til sammenligning venter Pandora, at det amerikanske smykkemarked vil skrumpe med 10-20 pct. i 2022. Mens vi også venter, at det stærke vækstmomentum i USA vil aftage, efterhånden som den gunstige effekt fra stimulanspakkerne aftager, så virker Pandora overbevist om sin evne til at præstere bedre end det generelle amerikanske smykkemarked med en langsigtet ambition om at fordoble omsætningen i USA relativt til niveauet i 2019,” fortsætter banken.

Pandora sigter efter en organisk vækst på 3-6 pct. i 2022, hvor driftsmarginen (EBIT) samtidig ventes at ende på 25,0-25,5 pct.

”Pandora agter at indfri forventningerne ved blandt andet at udvide sin eksisterende kerneforretning gennem øget Brand-penetration samt ved at optimere selskabets globale distributionsnetværk. Derudover har Pandora planlagt en storstilet relancering af den kinesiske forretning, der dog er blevet udskudt grundet corona,” skriver Handelsbanken.

Flere risikofaktorer

Banken ser dog også flere faktorer, der kan være i vejen for høj vækst hos Pandora i år.

Blandt andet kan den for tiden meget høje inflation måske holde forbrugerne fra at købe smykker, ligesom færre rejserestriktioner i forbindelse med covid-19 kan få folk til at bruge pengene på rejser i stedet for luksusvarer.

”Dette ændrer dog ikke på, at vi vurderer, at den nuværende kurs udgør et attraktivt indgangspunkt i Pandora-aktien,” skriver Handelsbanken.

Det skyldes en kombinationen af udviklingen på det amerikanske marked, udsigten til en potentiel bedring på det kinesiske marked samt den svage kurspræstation år til dato, hvor aktien er nede med mere end 21 pct., fortsætter banken, der anbefaler ”køb” af Pandora og har et treårigt kursmål på 860 kr.

Pandora-aktien stiger tirsdag formiddag med 0,1 pct. til 641,20 kr.

Men siden årsskiftet er aktien faldet med 21,4 pct.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også