Pandora: Vi har indstillet alt i Rusland

Pandoras forretninger i Rusland udgør under en pct. af selskabets omsætning.
Pandoras forventninger til 2022, der blev lagt på bordet den 9. februar, indeholder ikke en eventuel effekt af krigen i Ukraine. | Foto: MAX ROSSI/REUTERS / X90039
Pandoras forventninger til 2022, der blev lagt på bordet den 9. februar, indeholder ikke en eventuel effekt af krigen i Ukraine. | Foto: MAX ROSSI/REUTERS / X90039
MARKETWIRE

Pandora har indstillet alle sine forretninger i og med Rusland. Det siger smykkeselskabets bestyrelsesformand, Peter A. Ruzicka, på selskabets virtuelle generalforsamling torsdag.

"Vi er chokerede over den russiske invasion af Ukraine," siger bestyrelsesformanden.

"Vi har stoppet alle aktiviteter i Rusland og Belarus. Og vi køber ingen råvarer eller materialer direkte fra hverken Rusland eller Belarus," siger han.

Pandora har ingen ansatte i Rusland, Belarus eller Ukraine. Selskabets smykker sælges her via distributører.

"Samlet udgør forretningerne her mindre end 1 pct. af vores omsætning. Vi er i tæt kontakt med vores distributør i Ukraine, hvor alle butikker selvfølgelig er lukket," siger Peter A. Ruzicka.

Ikke med i forventningerne for 2022

Pandoras forventninger til 2022, der blev lagt på bordet den 9. februar i forbindelse med årsregnskabet for 2021, indeholder ikke en eventuel effekt af krigen i Ukraine.

Det siger selskabets finansdirektør, Anders Boyer, på den virtuelle generalforsamling.

"Vores forventninger indeholder ikke en eventuel påvirkning af invasionen i Ukraine," siger finansdirektøren - men selskabet fastholder en målsætning om en organisk vækst på 3-6 pct. i år samt en EBIT-margin på 25-25,5 pct.

Heller ikke den skyhøje inflation får Pandoras finansdirektør til at ryste på hånden.

"Vi er som sådan ikke særligt eksponerede for udviklingen i inflationen - men der er selvfølgelig lidt. Vi kan da se, at presset er stigende med de højere priser på energi og råvarer," siger Anders Boyer.

Men selskabet fastholder også de langsigtede vækstmål på en organisk vækst på 5-7 pct. per år.

Pandora henter franchisebutikker hjem i USA og Canada

Virksomheders fortsatte aktiviteter mødes af kritiske røster fra politisk hold

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også