Normal-chef indkasserer millioner på salg af andele

Stifter og topchef i Normal Torben Mouritsen har tjent millioner sidste år efter at have solgt en del af detailkæden, skriver Finans.
En af Normals knap 400 butikker. | Foto: Marie Ravn/JPA
En af Normals knap 400 butikker. | Foto: Marie Ravn/JPA

Stifter og adm. direktør i detailkæden Normal Torben Mouritsens private holdingselskab kom ud med et overskud på 132 mio. kr. sidste år. Det sker ifølge Finans, efter at stifteren i fjor gik fra at have en ejerandel i Normal på mellem 10 og 14,99 pct. til mellem 5 og 9,99 pct.

Imens Torben Mouritsens ejerandele blev mindre sidste år, steg Bestseller-ejer Anders Holch Povlsens ejerandel fra 67 pct. til 71 pct.

Allerede året efter Normal åbnede sin første butik i 2013, blev Anders Holch Povlsen med 25 pct. af aktierne majoritetsaktionær i detailvirksomheden, der i dag har næsten 400 butikker i Danmark, Norge, Sverige, Holland, Frankrig og Finland.

Kæden havde i 2021 et overskud på knap 275 mio. kr. og en omsætning på 2,96 mia. kr. Det er en seksdobling i forhold til for fem år siden, hvor den lå på 483 mio. kr.

Matas med rekordomsætning: ”Kunderne er vendt tilbage til de fysiske butikker”

Jysk-chef: ”Vi kommer ikke tilbage til Rusland de første mange år”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også