Amerikansk detailkoncern skuffer i første kvartal

Den amerikanske koncern TJX når ikke analytikernes forventninger til omsætningsvækst i årets første kvartal, skriver Bloomberg News.
Foto: Horst Galuschka/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Horst Galuschka/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

TJX, der står bag flere lavpriskæder som TJ Maxx og Marshalls i USA, har trods et værre end ventet regnskab i første kvartal af 2022/23 medvind i det amerikanske formarked.

Det skriver Bloomberg News.

Nettosalget voksede i første kvartal af den forskudte regnskabsperiode med 13 pct. til 11,41 mia. dollar. Det er var ifølge analytikerestimater indsamlet af Bloomberg News ventet en omsætning 11,6 mia. dollar.

Bruttomarginen endte på 27,9 pct. mod ventet 27,5 pct.

Det justerede resultat per aktie lød i første kvartal på 0,68 dollar.

For hele regnskabsåret 2022/23 ser TJX et justeret resultat per aktie i niveauet 3,13-3,20 dollar - lige under analytikerkonsensus på 3,21 dollar per aktie.

Det sammenlignelige salg i USA ventes at vokse 1-2 pct. i 2022/23.

Butikskæden Marmaxx så i kvartalet en vækst i det sammenlignelige salg på 3 pct. mod ventet 3,1 pct., mens kæden Homegoods’ sammenlignelige salg gik tilbage med 7 pct. mod en ventet vækst på 1,3 pct.

I andet kvartal ses det justerede resultat per aktie lande mellem 0,65 og 0,69 dollar mod ventet 0,75 dollar, mens der i andet kvartal er ventet en tilbagegang i det sammenlignelige salg på 1-3 pct.

Trods et regnskab, der bredt landede under forventning, stiger aktien i TJX med 2,2 pct. til 57,42 dollar i formarkedet.

Amerikansk varehus’ aktie styrtdykker efter nedjustering

Britisk inflation stiger til det højeste niveau i 40 år

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også