Konflikt er under opsejling mellem 3F og Bestseller om lagerbyggeri

Ifølge fagforbundet underbetaler en polsk underleverandør medarbejderne i forbindelse med byggeriet af Bestsellers lagerbyggeri i Taulov ved Fredericia. Ifølge Bestseller aflønner selskabet efter overenskomst.
Milliardæren Anders Holch Povlsen ejer Bestseller, som står bag mærker som Jack & Jones og Vero Moda. | Foto: Ernst van Norde//
Milliardæren Anders Holch Povlsen ejer Bestseller, som står bag mærker som Jack & Jones og Vero Moda. | Foto: Ernst van Norde//

Fagbevægelsens Hovedorganisation har givet grønt lys til, at 3F må indlede en såkaldt sympatikonflikt i forbindelse med Bestsellers byggeri af et lager i Taulov Dry Port ved Fredericia, skriver Jydske Vestkysten.

Sympatikonflikten vil betyde, at ingen danske virksomheder må handle med, levere til eller udføre arbejde for det polske firma.

Firmaet er ansat som underleverandører på Bestsellers projekt i Taulov, og dermed rammer sympatikonflikten også Bestseller, mener faglig sekretær Benny Sørensen fra 3F Fredericia.

”Det polske firma underbetaler i forhold til de danske forhold, og dermed underbyder de både deres danske kolleger og de danske virksomheder, der ikke har en chance for at konkurrere med den slags, og derfor er det i alles interesse, at der indgås en overenskomst og arbejdes efter danske forhold,” siger Benny Sørensen til avisen.

Den danske modetøjsgigant skriver i en mail til Fredericia Dagblad, at Bestseller er blevet oplyst, at det polske selskab aflønner efter Bygge- og Anlægsoverenskomsten, og at Bestseller ærgrer sig over, at 3F og det polske selskab ikke har ”fundet fælles fodslag”.

Bestseller bygger for milliardbeløb i Holland: ”Vi skal tættere på marked og kunder”

Bestseller-ejer investerer tocifret millionbeløb i dansk portal

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også